PS5 TV Tavsiyeleri

Makaleler
286
Yer
İstanbul
Adem Helvacı isimli bir beyefendi PS5 için TV tavsiyesi yapmış. Videosunu izledim fakat bazı sorunlar dikkatimi çekti. Bu yazıda tavsiye ettiği TV'lere değineceğim ki siz de fikir sahibi olun.
  • 100 Hz paneli olan TV'lere odaklandım diyor ama bilmediği şey, bazı TV'lerin HDMI portundan 100 Hz sunamadığı.
  • İlk önerdiği model Samsung 55Q60R, HDMI 2.0 portuna sahip. 4K çözünürlükte 60 Hz üstüne çıkamaz.
    • 100 Hz olduğunu söylemiştim diyor, o TV teknik olarak PS5 ile 100 Hz veremez zira HDMI 2.1 portu yok.​
  • İkinci önerdiği model LG 55NANO916. Bu TV 2 adet HDMI 2.1 portuna sahip ve 4K 120 hz sunuyor.
    • Yalnız burada da yanlış kıyaslama yapıyor: Samsung'un 6999 liraya verdiğiniz LG 8799 TL'ye veriyor diyor ama Samsung 120 Hz değil.​
  • Sony 55XH9096 önerisi. 4K, 120 Hz ve HDMI 2.1, OK.
  • LG 49NANO866, 4K, 120 Hz ve HDMI 2.1 var ama HDMI ile 4K 120 Hz veriyor mu test etmedim.
Ben olsam ne alırdım?
  • HDMI 2.1 desteği olması lazım.
  • HDMI 2.1 ile 120 Hz vermesi lazım.
  • VRR/FreeSync desteklemesi lazım.
  • OLED olursa ne ala, olmazsa da LED var.
  • Tercihen Ambilight destekli Philips ama Philips'in şu anda 120 Hz TV'si yok sanırım. O yüzden Samsung veya LG'ye yönelebilirim.

Bazı TV'ler Dijital yayında yüksek Hz'lere çıkabiliyor ya da Yüksek Hz değerlerini simüle edebiliyor. Çoğu kişi de buna kanıyor. Bilmiyor ki yüksek Hz ile satılan çoğu TV, HDMI'da Native 60 Hz destekliyor...

Sony'de Motionflow diye bir teknoloji var mesela, yüksek Hz değerlerini simüle edebiliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı