Jailbreak bilmeyenler için küçük bir not: Bu sistem, harici hard disk üzerinden PS1, PS2, PS3 ve PS4 oyunlarını oynamayı sağlıyor. PS3'teki goldhen mantığına benzer çalışıyor. Oldukça nadir bulunuyor ve genellikle 16-20 bin TL bandında satılıyor.
PS4 Pro'nun artık çok fazla bir getirisi kalmadı. Yeni oyunlar da neredeyse çıkmıyor. Bu yüzden elimdeki cihazı satıp PS5'e geçmeyi düşünüyorum. Diskli versiyonu tercih ederim, ya da dijital alıp harici bir disk takabilirim. Oyun takas etme olayı bana daha mantıklı geliyor.
İçerik üreticisiyim ve GTA 6 çıktığı gün oyunu alıp içerik üretmem gerekiyor. Tabii çıkış tarihi kesin değil, ertelenme ihtimali de var ama hazır olmak şart.
Sonuç olarak maddi olarak düşünüldüğünde PS5 almak şu an için daha mantıklı gibi duruyor.
Evde zaten güçlü bir sistemim var: RTX 3080'li bir PC, 4K 165Hz monitör ve bir de Steam Deck mevcut. GTA 6 çıkışına yakın elimdeki konsolu satıp PS5 Pro'ya geçiş yapabilirim. Yurt dışından alma şansım da olduğu için Türkiye'deki sıfır ya da ikinci el fiyatlar beni çok ilgilendirmiyor.