PS5 yeni çıkacak oyunlar için güçsüz mü?

Gamepassde adam akıllı 3 oyun var forza,battlefield serisi, flight simulator
EA Play, Starfield, Remnant 2, Yakuza serisi, Football Manager, Persona serisi, Doom serisi, Fallout serisi, Ubisoft'un oyunları, A plague tale requiem, Minecraft, Bannerlord, Lies Of P, Cities Skylines 2, No Man's Sky, Forza serisi, Monster Hunter Rise, Hollow Knight, Celeste, Crusader Kings 3, Injustice 2, Mortal Kombat 11, Microsoft Flight Simulator, Amnesia serisi, Atomic Heart, Deep Rock Galactic, Dishonered serisi, Halo serisi....... neyse yoruldum birsürü önemli oyunu atladım bile yazarken, aynen interaktif film uncharted ve tlou daha iyi god of war ve spiderman dışında (ki o da arkham knight'tan çakma ama hadi olsun) saygı duyduğum bir tane ps oyunu yok.

Saydığın oyunların yarısı PS Plus kütüphanesinde var, üstelik bu saydığın oyunların tamamını Game Pass alıp PC'den oynayabilirim fakat sen PS özel oyunlarını oynayamazsın. Xbox'un PC'den tek farkı monitör yerine TV'den oynamak. Özel oyunları yok, dualsense teknolojisi vesaire yok. Xbox'un tek güzel yanı Game Pass'a oyun eklemekte cimri olmamaları. Xbox'un olayı PC'si olmayan/kötü olan ve uyguna konsol sahibi olmak isteyen kişilerin tercihi. Gerçi artık o da kalmadı, Game Pass yıllık 2.500 TL'ye geliyor, PS Plus 2.340 TL.

PS+ a da oyun ekleniyor ve çıkıyor Game Pass'te keza aynısı, ikisi de servis. Deluxe 305 lira ki oyun oynayacaksan alacağın bu her şey dahil, extra 260 lira, Essential 175 lira. PC Game Pass 160 lira PS+ta Ubisoft+ var Game Pass'ta da EA var ve EA PC Game Pass'e dahil, Ultimate de 210 lira. Game Pass'te ki her oyun süper çok iyi değil ama Game Pass'in avantajı PC'de de olması ve fiyatının düşük olması. Önceden 30 liraydı şimdi de 160 lira asgari ücret 11 bin, ekonomiye göre hesaplı. Şu anda oluyor mu bilmiyorum ama 1 senelik Gold (adı değişti) alıp üstüne 1 adet Ultimate konsol ya da PC Game Pass alarak 1 senelik Game Pass alınıyordu. Eğer oluyorsa 1600 lira Gold+Game Pass. Olmuyorsa da yine de öyle çok fark yok...
Ayrica sadece servisteki oyunları oynayacağım diyorsanız oyun oynamayın zaten, öyle düşünürseniz her ikisi de yetersiz. İllaki bir noktada oyun alıp kütüphaneye ekleyeceksiniz ve ps+ ta özel oyunları hariç öyle alınmayacak oyun yok en az yarısı benim kütüphanemde var.
Oyun zevki size ait bir durum, size göre PS+ iyidir başkasına göre Game Pass. Mesela bana Yakuza oyunları yetiyor da artıyor, kimisi pes FIFA sever konsol alır bende Yakuza sevdalısıyım ve bütün seri Xbox konsol ve PC Game Pass'te var. Beklediğim iki oyun var Persona 3 remake ve Microsoft sayesinde Türkçe gelecek ve Yakuza 8.

Xbox'ı alan sadece Gamepass ile kullanacaksa geçmiş olsun... Xbox'ın tek farkı monitör yerine TV'den oynamak demişsiniz PC'de TV'ye bağlanıyor TV kullanımı daha rahat ve pratik deseydiniz daha doğru olurdu diye düşünüyorum ve Xbox'ta monitöre bağlanabilir. Xbox'ın tek güzel yanı Gamepass ise zaten ben şuan boşuna Xbox kullanıyorum. Türkiye'de biraz sizin dediğiniz gibi işliyor F/P Series S konsolu + Gamepass diye fakat söylemeden edemeyeceğim abonelik dışına çıkmadan Gamepass'e bağımlı yaşayan kullanıcılar bir süre sonra Xbox'tan sıkılacaktır. Türkiye'de kısmen dediğiniz gibi dedik, peki diğer ülkelerde nasıl? Orda zaten adamların PC'si var PlayStation ile de özel oyunları ilk günden oynuyorlar peki kim Xbox kullanıyor? Yurt dışında konsol oyunculuğunu PC oyunculuğuna tercih eden kişiler Nintendo ve PlayStation'u Exculesive için kullanıp ana oyun mekânı olarak Xbox'ı kullanıyorlar. Microsoft'un konsolu olması dolayısıyla kısmen PC'de yapılabilenler burda da yapılabiliyor (emulatör kurabilme vb.). Eğer Xbox'ın tek kullanım amacı dediğiniz gibi olsaydı PS5 ile aralarında 20 kata yakın satış farkı bulunurdu.

Şu durumda PS5'in gücü değil oyunları alacak alım gücünü konuşmamız gereklidir. GTA6 çıkacak konsolların kaldırıp kaldıramayacağı değil, ne kadara çıkacağı daha çok çekindiriyor insanı.

Aslında yorumlamam Türkiye'yi baz alarak ve forumda sürekli kütüphaneden vuran kişilere ithafendi. Çok güzel açıklamışsın. Sürekli kütüphaneden vurulmasına karşı bir açıklama yaptım sadece. Onun haricinde ben Xbox kullanmadığım için tamamen işlevini bilmemekle birlikte, araştırmalarıma göre Xbox'un ekstra "ne gibi özellikleri var" diye bir sonuç çıkartamadım. TV kullanımı elbette daha fazla konfor sağlayacaktır fakat sırf TV'den yayılarak oynayabilmek için 20 bin TL'nin üstünde para verilir mi? Burası yurt dışı değil neticede 1 haftalık maaşımızla Xbox alamıyoruz. Bu yüzden konsol alıyorsam eğer bana özel bir şeyler sunması lazım. Bunu da PS sunuyor, Xbox'un sunduğunu PC'den alabiliyorum zaten.

abonelik dışına çıkmadan Gamepass'e bağımlı yaşayan kullanıcılar bir süre sonra Xbox'tan sıkılacaktır.

Aynı durum PS Plus içinde geçerli. İlla ki bir süre sonra mağazayı kullanma ve yeni oyunlara sahip olma isteği oluşacak.

Evet, bende sadece Gamepass'i kast etmedim bu PS Plus içinde geçerli. Siz belirttiğiniz gibi zaten PC'den 3. parti oyunlarınızın hepsini oynuyorsunuz bu sebepten PS5'de olmayan GTA 4'ü veya diğer oyunları oynayamamanız çok birşey değiştirmiyor. Burda asıl tartışma PC'si olmayıp tek konsoldan devam edecek kişilerin hangi konsolu tercih etmesi olur. Xbox'ın ne tür özellikler barındırdığını bilmemeniz gayet doğal, Türkiye'de benim haricimde Xbox'ın özelliklerini bilen pek kişi yok. Bende PlayStation kullandığım dönem bilmiyordum etrafta sürekli olarak "Gamepass Gamepass" dendiği için insanın aklına da doğal olarak ucuz yoldan oyun oynama makinesi diye kazınıyor. Ben hem PlayStation, hem de Xbox özelliklerini araştırdım ve sonucunda PS5'in PS1, PS2, PS3 oyunlarını çalıştıramadığını; Xbox'ta bulunan Fps boost benzeri bir teknolojinin bulunmadığını, emulatör kurulmadığını ve daha diğer özellikleri de öğrenmiş oldum. Keşke Xbox'a Gamepass aleti gibi bakılmasa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…