PS5'e PS3 Uyumluluğu Getirilir Mi?

Makaleler
9
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bu konudaki fikirleriniz nelerdir ? RDR1 , GTA 4 eski özel oyunlar için çok istiyorum gelmesini bulut tabanlı oynamaktan bahsetmiyorum. Bu adımda bilgisi olan var mıdır?
Sony'nin bu PS3'ten çektiği nedir?

Merhaba arkadaşlar bu konudaki fikirleriniz nelerdir? RDR1, GTA 4 eski özel oyunlar için çok istiyorum gelmesini bulut tabanlı oynamaktan bahsetmiyorum. Bu adımda bilgisi olan var mıdır?
Sony'nin bu PS3'ten çektiği nedir?

Getirilmez, bunun sebebi oldukça basit.
Oyunlarda ileriye uyumluluk en baştan yapılması gereken bir çalışma lakin PlayStation 5 için sadece PlayStation 4 geriye uyumluluğu getirildi.
Bir diğer sebebi PlayStation 3 konsolunun mimarisini adapte etme oldukça zor.

Ancak Remastered çıkarsa. Mesela God of War 3 hem PS4'e çıktı hem de PS5'e çıktı Remastered olarak.

Ya hocam zaten Remastered bekledikten sonra eninde sonunda çıkar. Bu arada GoW 3 sadece PS4'e çıktı Remastered olarak bizler de geriye uyumluluk sayesinde oynuyoruz ekstra PS5'e remake yapılmadı.

Getirilmez, bunun sebebi oldukça basit.
Oyunlarda ileriye uyumluluk en baştan yapılması gereken bir çalışma lakin PlayStation 5 için sadece PlayStation 4 geriye uyumluluğu getirildi.
Bir diğer sebebi PlayStation 3 konsolunun mimarisini adapte etme oldukça zor.
Xbox one dönemini hatırlayın hocam başta yoktu geriye uyumluluk sonradan eklendi 360 oyunlarını çalıştırır hale geldi. PS3 mimarisi ne ki tam olarak ya bu kadar zor? Yine Sony kendi konsoluna adapte edecek sonuçta açıklar mısınız?

PS3'ün işlemci mimarisi çok farkı olduğu için imkansız.
Ne var bu işlemcide bu kadar hocam?

Xbox One dönemini hatırlayın hocam başta yoktu geriye uyumluluk sonradan eklendi 360 oyunlarını çalıştırır hale geldi. PS3 mimarisi ne ki tam olarak ya bu kadar zor? Yine Sony kendi konsoluna adapte edecek sonuçta açıklar mısınız?

PS5 ve PS4, PC ile aynı mimariyi kullanırken PS3 çok abidik gubidik bir işlemci mimarisi kullanıyor, zamanında oyun geliştirmek işkenceydi bu alet için.

PS5 ve PS4, PC ile aynı mimariyi kullanırken PS3 çok abidik gubidik bir işlemci mimarisi kullanıyor, zamanında oyun geliştirmek işkenceydi bu alet için.
Xbox 360'ta da aynı işlemci yok muydu peki?

Xbox One dönemini hatırlayın hocam başta yoktu geriye uyumluluk sonradan eklendi 360 oyunlarını çalıştırır hale geldi. PS3 mimarisi ne ki tam olarak ya bu kadar zor? Yine Sony kendi konsoluna adapte edecek sonuçta açıklar mısınız?

Şu şekilde anlatacağım.
PlayStation 3 PC ile benzer bir mimari kullanmıyor “kendine has bir mimari” ve bu yüzden oyunları geriye uyumlu hale getirmek oldukça zor.

Xbox 360'ta da aynı işlemci yok muydu peki?

Hayır, farklı ve çok daha iyi bir işlemcisi vardı 360'ın ama bu ilk çıkan kasasında ciddi problemlere yol açtı.

Şu şekilde anlatacağım.
PlayStation 3 PC ile benzer bir mimari kullanmıyor “kendine has bir mimari” ve bu yüzden oyunları geriye uyumlu hale getirmek oldukça zor.
Anladım hocam da bunu bir çeşit emülatör ile vs yapabiler diye düşünüyorum uğraşılsa biraz şimdiye yapılabilirdi bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı