PS5'i kapaksız kullanmak riski mi?

Astro Yusuf

Centipat
Makaleler
1
Merhaba. YouTube'da birileri PS5'i kapaksız çalıştırmıştı. Normalde riskli mi öyle kullanmak? Sadece çirkin mi gözükür?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. YouTube'da birileri PS5'i kapaksız çalıştırmıştı. Normalde riskli mi öyle kullanmak? Sadece çirkin mi gözükür?

Daha hızlı tozlanır onun dısında dısarıdan gelen seylere karsı daha korumasız olur.

Tozlanma daha çabuk olur bu da ısınmaya yol açar bileşenler de, ayrıca kapak hava sirkülasyonu için özel tasarlanan etkendir. Soğutma verimi de bu sebeple düşer.

Plastik iyi bir ısı iletkeni değildir yani sıcaklığa etken bir detay olamaz PS5 kapağı. Zaten ısınan parçalar kasayla alakasız yerlerdedir ve kapak altındaki esas kasa da plastiktir, onun da içindeki katman metaldir işte ısıyı o dağıtır. Kapak sadece görünümü iyileştirir ve tozu engeller hepsi bu.

Yanlış bilgi vermeyin, plastik bir ısı etkeni şeklinde kimse bir şey söylemedi. Mevcut hava akışı değerini sağlayan kanallar kapak birleşince tamamlanır. O hava kanalları da kullanıcı kapağı söküp, tasarıma bakıp hayret etsin diye oluşturulmuyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-26 165056.png
    110,5 KB · Görüntüleme: 21
  • indir (2).png
    530,1 KB · Görüntüleme: 21
Hiç içini açıp baktınız mı merak ettim doğrusu? Kapaklar hava akışını yönlendiriyor. Soğutmada belirgin farklar olmayacaktır. Çünkü esas soğutma işini yürüten bir organ değil. Ayrıca bu cihazların içi hiç de hayret edilmelik değil zaten.

"Plastik iyi bir ısı iletkeni değildir yani sıcaklığa etken bir detay olamaz." cümlesini kurduğunuzda farklı mı düşünüyordunuz? Alt metal gövde ısınır demişsiniz. PS5'in hava akışında egzoz çıkışları alt kapakta da mevcuttur. Siz bu kapağı açarsanız hava akışı ön tarafta daha çok çıkış yeri bulacağından çoğunu ön tarafa yönlendirirsiniz. Bakımlarını yapıyorum genel olarak merakınızı da gidereyim.

Burada size laf çarptığımı düşündüyseniz sizin mesajı okumadım bile ben. Arkadaşın sorusuna cevap verdim. Ve evet, plastik ısıyı iletmek için çok kötüdür, dolayısıyla soğutmaya aktif etkisi olmaz. Kanallar üzerinden de aktif bir rolü değil dolaylı yoldan etkisi var. Ancak açık bırakırsanız hiçbir şey fark etmeyeceğini söyleyeyim. Çok uzatmayın isterseniz, ikimizde de PS5 var bakımını yapıyoruz. Şova gerek yok.

Plastiğin iletken olmadığını eklemeniz yanlış, konu zaten plastik çıkarılırsa ne olur? Hava akışını bozuyor mu bozuyor? Adamlar bunun testini yapmış açın YouTube'da izleyin. Kapaksız sürekli tam güçte çalışıyor fan. Bilmediğiniz bilgiyi yaymaya çalışmak yerine, öğrenmeye açık olun.

Benim bahsettiğim farklı, sizin bahsettiğiniz farklı. Oyun oynarken zaten tam güçte çalışıyor fan kapaklı da indiğini göremedim şahsen. Özel tasarlanmış kapaklar var, onlarla gerçekten etkisi oluyor diyebilirim. Ancak bu şekilde, %90 görünüm, %10 da soğutmaya etkisi var. Gerçek hayatta çok karşılığını bulamayacağınız bir durum. Uzatmaya gerek yok, ben haklısınız deyip çekileyim, bilgiyi dayatarak kimseye bir şey öğretemezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…