Psikiyatr geçmişi silinebilir mi?

Makaleler
1
2 senedir ergen psikiyatristine gidiyordum. 10'dan fazla psikiyatri ilaç kullandım ve sicili kötü etkileyen Concerta'yı da kullandım. Sorum şu bu ilaç geçmişlerini silme imkanımız var mı? Bana teşhis koyulup koyulmadığını bilmiyorum yani e-Nabız'da çıkmıyor. Doktor bana OKB takiplisin demişti.

E-nabızda teşhis değil "psikiyatrik muayene tanısı" gibi bir ibare yer alır. E-nabızdan yazılan ilaçlar kısmında tanının verildiği tarihe gidip ne ilaç yazılmış bakın. Eğer ilaç görüyorsanız SGK'ya gidip oradan da ilaç ve muayene geçmişinizi isteyin. Eğer ilaçlarınız SGK listesinde gözükmüyorsa ancak e-nabız'da varsa bir ihtimal sildirme şansınız var fakat 1-2 kere ilaç almış olsanız tamam diyeceğim 10 kere kullanmışsınız biraz zor yani. Özel değilse MSÜ için mi bunu yapmak istiyorsunuz?

MSÜ için değil. İlaç geçmişi olan birini kimse istemez. Özel şirketler almayabilir ya da yurt dışında vatandaşlık konusunda sıkıntı yaşayabilirim. O minnacık Prozac yüzünden mesela. Askerliğe gitmemek benim işime gelebilir ama hayatımı çok etkiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…