Psikiyatri faydalı mı?

Maalesef ayrılığım oldukça sancılıydı. Baş etmeye çalıştığım durum sandığınızdan ağır.
Bildiğim kadarıyla ölüm yok, böyle bir şeyde belirtmemişsiniz. Üzülmenin lüzumu yok, sevdiklerimiz ölünce bile bir süre sonra unutuyoruz. Unutmasak bile bir ömür acı çekemeyiz.

Teşekkür ederim peki sakinleştirici, uyku kolaylaştırıcı ilaçlar hakkında düşünceniz nedir onlar da bağımlılık yapar mı? O tarz ilaç kullanan bir yakınız var mı?

Ben ashwaganda ve magnezyum kullandım sakinleşmek için. Bende etki sağladı ancak magnezyum sindirim sistemimi mahvetti 1 ayda anca düzeldim ki önerilen dozu kullanmama rağmen bunu yaşadım ashwaganda da beni fazla duyarsız yaptı duygulanamıyordum pek. Ashwagandanın Türkiye'de satışı yasak zaten. Ama kan tahlili yaptırmanı tavsiye edebilirim eğer referans dışına çıkmış bir vitamin değerin varsa o değeri doğal besinlerle normale çekersen daha stabil ruh halinde olabilirsin. Magnezyumu ilk kullandığımda fark etmiştim ben bunu. Vitaminler normalden daha fazla etki sağlıyor eğer vücudunda eksikse.

Sağ olun hocam.

Hem psikiyatri hem de psikolog tedavisi gördüm. 3 kere intihar teşebbüsüm oldu klinikte yattım vs. kronik majör depresyon tanısı konmuştu. 2 yıl civarı antidepresan ve sakinleştirici tedavisi gördüm. Özellikle seretonin hormonunda sorun varsa psikolog çözüm olmuyor ilaç tedavisi daha iyi gelebiliyor. Benim ailevi problemlerim vardı, sorunları kendim çözdüm ve 1 yıl önce bir anda bütün ilaçları bıraktım (bunu yapmamalısınız doz azaltarak bırakmak gerekiyor). Depresyon ara ara yoklasa da hayatımın en mutlu dönemini yaşıyorum. Evet ilaçlar biraz iyi geliyor fakat seni bu duruma düşüren ana sorunu çözmeden hiçbir ilaç çözüm olmuyor.

Son düzenleme:
2 yıl civarı antidepresan ve sakinleştirici tedavisi gördüm. Evet ilaçlar biraz iyi geliyor fakat seni bu duruma düşüren sorunu çözmeden hiçbir ilaç çözüm olmuyor.

Hocam geçmiş olsun. İlaçların faydasını gördünüz mü? Ben asıl sorunu psikologla çözerken, ilaçlarla destek almak istiyorum. Özel değilse ilaçlar hakkındaki deneyimini paylaşabilir misin? Ne açıdan ne kadar faydalı oldular. kullanmaya başlayınca veya bırakınca ciddi bir zararı dokundu mu?

Şuan iyiyim evet. Her hangi bir yan etki yaşamadım. Fulsac değilde kendim topladım bir şekilde. İşe girmek en önemli etkenlerden biriydi. Evde sürekli olmak da ayrı depresyona sokuyor.

Psikologların ilaç yazma yetkisi yok. Devlet hastanesinden psikiyatriye gidip özel bir klinikte psikolog ile görüşmeniz bütçeniz açısından daha iyi olacaktır. Ssrı türevi ilaçlar beyindeki seretonin hormonunu arttırarak mutluluk sağlıyor fakat bunun sahte bir mutluluk olduğunu biliyorsunuz. Sakinleştiricilerin etkisi olarak da hafif bir uyuşukluk veriyor alkol kullanırken çakır keyif olmuşsunuz gibi. Onun dışında üstteki mesajı editledim tekrardan okuyabilirsiniz. Dediğim gibi sorunun üstüne gidip çözmeden iyileşmeyi beklememelisiniz.

Ben 16 ve 17 yaşlarımda ilk başta zedprex 20mg ile başlamıştım psikiyatristin talebi ile. Sonra zedprex 20mg bana burun kanama yan etkisi ve aşırı uyku yan etkisinde bulundu, günde bazen 5 kere burnum kanayabiliyordu, sonra psikiyatr selectra 50 mg verdi ve bu ilaç bana iyi geldi, yan etkileri yoktu diye hatırlıyorum.

Lakin ben bu ilaçları sana öneremem, insandan insana yan etkileri değişiklik gösterebilir, doktordan da bu ilaçları istesen de vermeyebilir.

Doktor, sana alel acele bir şey yazmayacak. Orası sağlık ocağı değil. Benim ilk pskiyatr (ilaç yazma, sorunumu anlatma vs.) Seansım 15-25 dk arası bir şey sürmüştü, ama zaten sorunu anlamak için bu süre yeterli. Senin durumuna göre daha uzun da sürebilir. Sana söz hakkı verecek, temel konulardan ve çözümlerden bahsedecek, sana yardımcı olabilir. Psikologlar'dan da her konuda daha bilgililer, öyle ki ilaç verebiliyorlar, psikologlar ilaç reçetesi yazamaz.

Psikiyatr olmak için en az 10 yıl eğitim gerekirken, psikologlar 4 yılda meslek sahibi olabilir. Bu, psikiyatristlerin tıbbi ve ruh sağlığı alanında daha kapsamlı yetkinliğe sahip olmasını sağlıyor.

Psikiyatriye 4-5 kere gitmişimdir kontrol ve sorunlarımdan bahsetmek için. Randevu bulmak evet dediğin gibi imkansıza yakın. Daha erkene vermeleri ancak torpille olur, kontrol gibi bir şey söz konusu değil. Psikiyatr her ay gelmeni istiyor ama her ay gidebilmen için gittikten sonra hemen randevu talebinde bulunup sana sıra gelmesini bekleyebilirsin ancak.

Umarım en kısa sürede huzuruna kavuşursun. Merak etme, aşmak sandığın kadar zor değil.

İlaç işleri deneme yanılma yoluyla olduğu için kimine etki eden ilaç kimine hiç etki gösteremeyebiliyor. Zedprexte 60mg kadar çıkmıştım fakat hiç etki ya da yan etki görmedim. Sonra başka ilaca geçmiştik.

Çok haklısınız hocam yanıtınız için teşekkür ederim. Sizin adınıza gerçekten sevindim. Mutluluğunuz daim olsun. Psikoloğumla emdr ye başlayacağız yani asıl sorunu çözme kısmı için ayrı olarak gayret ediyorum ancak kaygılı ve ağlamaklı ruh halim geçmeden ders çalışmak çok zor. Bu sene sınav senem. Bu yuzden semptomların geçmesinin acelesi de var. Mezuna kaldığım icin okul da yok 9 ay evde kalacağım. Süreci sadece psikologla aşamazmışım gibi geliyor.

Hocam bu mesajın düzenlediğiniz kısmını şimdi gördüm. Çok geçmiş olsun. Sağlığınız hep daim olsun inşallah.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…