Psikiyatri geçmişi polisliğe engel mi?

06burhan

Decapat
Daha fazla  
Selamünaleyküm arkadaşlar, geçen yıl psikiyatriye gittim. Selectra yazdı 50mg hoca e nabızda da ön tedavi diye gözüküyor 1 defa kullandım sonra bu yıl tekrar gittim bu sefer gelecek kaygısı sınav kaygısı için YKS için gitmiştim. O doktor da lustral yazdı 50mg 3 defa kullandım bu yıl polislik yazacağım engel olur mu? Sağlık kurulunda sorun çıkar mı? Doktordan temiz raporu alsam nasıl olur?

Depresyon, anksiyete bozuklukları, obsesif‐kompulsif bozukluklar, travma‑stresör bozuklukları, uyum bozuklukları, dikkat eksikliği‑hiperaktivite bozukluğu, yeme/uyku bozuklukları, kişilik bozuklukları, intihar girişimi gibi “B, C veya D dilimi”nde sayılan hiçbir ruhsal tanıyı geçmişte yaşamamış olmanız gerekmekte, A dilimindeki daha hafif, geçici başvuru kayıtları son iki yıldır hiçbir ilaç veya tedavi gerektirmediyse “ruhsal yönden sağlam” kabul edilebilirsiniz. "B-D" klasmanındaki ruhsal sağlık sorunları için bu esneklik mevcut değil. Sizin durumunuz çok büyük ihtimalle A diliminde, ancak kesin kararı hekiminizin raporuyla veriliyor.

Son 5 sene olmamış mıydı?

@Mustafa.Kaan peki bu yıl polisliğe almazlar mı A diliminde olduğum için doktordan temiz raporu alsam sağlıktaki hekime göstersem bu yıl giremez miyim illa 2 yıl mı istiyorlar

Son 5 sene olmamış mıydı?
Son 2 yıl diyorlar da nette sağlıkta geçenler var 2 yıl geçmeden öğrenci olur ibaresi alan varmış

Öz
@Mustafa.Kaan peki bu yıl polisliğe almazlar mı A diliminde olduğum için doktordan temiz raporu alsam sağlıktaki hekime göstersem bu yıl giremez miyim illa 2 yıl mı istiyorlar
Okula girdikten sonra da muayene gerçekleştirilebiliyor. Son 2 yıl içinde tedavi veya semptom gördüğünüz resmiyette mevcutsa da öğrenciliğinizi askıya alıyorlar. Girseniz bile askıya alınır. Sizin seçiminiz.

Soru işaretleriniz giderildi mi? @06burhan

Son düzenleme:
@Mustafa.Kaan tedavim sıkıntısız geçse öğrenciliğimi askıya almadan devam edemiyor muyum ben bu ilaçları zaten gelecek kaygısı ve sınav stresi için yazdırmıştım bu ay doktora gideceğim ondan temiz kağıdı alsam olmaz mı dönem uzaması benim için kötü olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…