Psikologluk vs. yazılımcılık

Peki asıl mesleğimi psikologluk olarak seçersem ve hobi olarak da yazılım ile uğraşsam olur mu sizce?

Yazılımı kafanızda çok darlıyorsunuz. Yazılım Python'dan ibaret değildir. Bölümün matematiğini kaldıracak sayısalınız var mı? Hiçbir firma sadece C++, Python bilgisi olan birini işe almaz.
Yazılım için dört işlem matematik yeterli, üniversite için ileri düzey matematik lazım. Tek bir dil bilen insan bile iş bulabilir ama o dilin hangi dil olduğu ve o dili ne kadar iyi bildiği önemli.
Öyle bir şey yok, yazılımda ne yapmak istiyorsanız ona uygun dil ile başlamalısınız. Aslında uygun dil diye bir şey de yok, kolay dil ve zor dil var.
Peki asıl mesleğimi psikologluk olarak seçersem ve hobi olarak da yazılım ile uğraşsam olur mu sizce?
Freelancer yazılımcı olursunuz.

Hangi iş olursa olsun işini severek yaparsan iyi para kazanırsın. İlk başta belirttiğin gibi psikologluğa ilgim var demişsin. Bu konuyu açman bile yanlış. Başkalarının fikrine değil kendi fikirlerine göre yönel. Bu bir MMORPG oyunu değil hangi meslek daha iyi diye sorasın.

Bir psikoloji mezunu olarak bilgisayar programcılığı okuyorum ve yazılımcı olmaya çalışıyorum. Başka bir şey söylememe gerek yok sanırsam.

Evet ikisi de çok zıt alanlar. Dediğiniz gibi ilk sayısalcı mı yoksa sözelci mi olduğuma karar vermek daha mantıklı. Teşekkür ederim.

Bu da mantıklıymış, çok sağ olun.

İkisi birbirinden çok uzak, sana hangisi daha iyi geliyorsa onu oku. Yazılımcı olmak maaş ve geleceği bakımından çok iyi bir meslek, ama senin tercihin tabii ki. Oturup uzun uzun düşün, istersen başka mesleklere de bak. Sen kafayı koymadıkça biz ne dersek önemli olmaz. Bu arada, neşelendirecek güzel bir espri bırakıp gideeyim.

Teşekkür ederim fikirleriniz için.

Haklısınız fakat ikisini de neredeyse aynı derecede sevdiğim için kararsız kaldım. Fikirlerinizi merak ettim. Teşekkür ederim cevabınız için.
Bir psikoloji mezunu olarak bilgisayar programcılığı okuyorum ve yazılımcı olmaya çalışıyorum. Başka bir şey söylememe gerek yok sanırsam.

Sizde kendimi gördüm çok teşekkür ederim.

Yazılımcılık daha iyi.

Haklısınız teşekkür ederim, bu akım da çok iyiydi bu arada

asgari ücret ve daha altı maaş alan kişilerin çoğu günde 2 3 saat çalıştığını da unutmamak lazım genelleme yapacaksak 10 saat çalışan bir yazılımcı her türlü psikologdan iyi kazanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…