Psikoloji vs makine mühendisliği

Nasil bu kadar alakasiz 2 alan arasinda kalabiliyorsunuz, meslek secimi boyle bir sey degil.
Bilmiyorum bir psikoloji istiyorum bir mühendislik istiyorum alan seçimi yaptık değiştireceğim strese girdim, belki bir meslekle ilgili kötü bir düşüncesi olan vardır onları da düşünerek seçeyim dedim. Biraz fazla kararsız biriyim

Kesinlikle iyi bir teknik üniversitede makine mühendisliği derim. Tabii bu benim tercihim.

Dostum lisede makine ressamlığı okuyup temelde üniversite 1 ya da 2.sınıf öğrencisi kadar bilgiye sahibim makine mühendisliği 2 tercih arasında seçilecek en en uzak seçenek olur çünkü 2. bir seçeneği olabilecek bir bölüm değil makine mühendisliği yaklaşık 5 6 milyon mezunu falan var (tamamen sallamasyon rakamlardır) sen o kadar kişi arasında kendini nasıl geliştirdiğin nasıl geliştiğin önemli bu bölüm sabr + dirençli bir insan için bir bölüm olarak bilinir azıcık araştırsan zaten görürsün o yüzden neye kafan yatkında nasıl yetenekliysen artık hayatın seni nereye sürüklediğine değil yapabildiklerine bağlı o yüzden kendini en rahat nerede geliştirebilirsen oradan devam et.

Eğer sayısala kafan yatıyorsa, ciddiyim; İTÜ, ODTÜ, YTÜ vs. gibi üniversitelerde mühendislik okumak seni çok geliştirir, üstüne yurtdışının kapılarını açar.

Eğer sayısala kafan yatıyorsa, ciddiyim; İTÜ, ODTÜ, YTÜ vs. gibi üniversitelerde mühendislik okumak seni çok geliştirir, üstüne yurtdışının kapılarını açar.
Evet sayısalım iyidir öğretmenlerim falan sayısal seçmemi istiyor aslında ama ben psikolojiyi kendime daha yakın buluyorum, psikoloji seçmek istediğimi söyleyince kendi kliniği açman gerek, maaşın az olur senin sayısalın çok iyi diyerek mühendisliğin daha iyi olduğunu söylüyorlar.

Psikoloji bilimi hakkında yorum yapacak yetkinliğe sahip değilim ama ne okursan oku, mesleğinin en iyilerinden olursan iyi para kazanırsın. Ancak 5 yıl+ tecrübeye sahip bir mühendis, hem Avrupa’da hem de Türkiye’de çok değer görüyor. Bu konuda karar tamamen sana ait.

İnsan 2 alakasız seçenek arasında kalabilir sağlıklı karar vermek için yardıma ihtiyacı olabilir yargılamak yerine yardımcı olmak sende daha mantıklı değil mi?

Degil, cunku reyondan pantolon secmiyoruz. Bu tarz kel alaka meslekler arasinda kalan birisi ya meslekleri ya da kendini tanimiyor. Forum kenarinda "muhendis ol knk yakisir" diyenler esas yardimci olmayanlar.

Basit bir twitter kullanımı veya psikologlara dair haberler okuyarak tercihinin aniden değişeceğini düşünüyorum. Yakın tarihte çıkan yönetmelikle birlikte lisans mezunu psikologların terapi yetkinliği alındı ve yalnızca klinik psikoloji alanında yüksek lisans yapan uzman psikologlara bu yetkinlik tanındı. Denetimin artmasına bağlı olarak yüksek lisansı olmayan psikologlar alandan silinecektir. O yüzden kesinlikle uzak dur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…