Psikolojik kusma

mühimmat

Femtopat
Arkadaşlar yaklaşık 8 aya yakın bir süredir, yemek yedikten hemen sonra Max yarım saat sonra yediğim yemeğin yaklaşık olarak %35'ini kusuyorum. Kusma şikayetimin yanında karın ağrısı + mide bulantısı + çok sık ishal olma şikayetlerim de var. Hastaneye gittim ama doktor kan değerlerimin çok iyi olduğunu ve uzun süreli bir kusmanın mümkün olamayacağını söyledi. Endoskopi de oldum ve sindirim sistemimde göz görülebilir büyük bir sorun yokmuş. (Sadece antrumda ödem varmış) Ama ben hâlâ sürekli kusuyorum ve yaklaşık olarak 4-5 kg kaybettim bu durumun psikolojik bir nedenden kaynaklanma ihtimali nedir? Yaşam kalitem mahvoldu... Bu durumu yaşayan veya sağlık sektöründen olan birleri yardımcı olabilir mi?

Son düzenleme:
Psikolojinle alakalı olduğunu da zaten az çok anlamışsındır. Stres yaptığın, kaygılandığın, kendini kilolu gördüğün, zorbalandığın, ailen, derslerin gibi birçok şey bu durumu etkileyebilir. Bunların üzerine düşünüp karar vermelisin eğer yapamıyorsan bir devlet psikologundan başlayarak (durumun varsa Uzman Psikolog öneririm) gitmeni tavsiye ederim sana. Büyük ihtimal bilmediğin ya da baskıladığın birçok şey var ve bünyen artık kaldıramayıp psikolojini senin fiziksel bünyene vuruyor. Psikoloji açısından tedavi alan biri olarak söylüyorum, farkına varman lazım. Kendin varamıyor olabilirsin bu yüzden de kesinlikle bir psikolog şart gibi duruyor.

Psikolojik olarak ara ara çöküş yaşadığım uzun dönemli zamanlar olmuştu ama 8 ay öncesine kadar fiziksel açıdan herhangi bir durumla karşılaşmamıştım. Bu durum bana daha çok patolojik bir durum gibi geliyor ama nedenini bir türlü anlamlandıramıyor ve psikolojik olduğuna da kendimi inandıramıyorum. Sonuç olarak sağlığım için endişeleniyorum... İçe dönük bir insan olduğum için psikoloğa gitme fikri de çok cazip gelmiyor... Gitsem bile şikayetlerimi karşı tarafa çok ayrıntılı bir şekilde iletmek mantığıma aykırı geliyor... Bu nedenle çok da verimli olacağını düşünmüyorum...

Ben yine de senin gitmeni öneririm ve sağlık olduğu için konu çok önemli bu. Patolojik kısmına çok gireceğini sanmam basit bir terapi veya ilaç takviyesi ile bu durumun geçer gibi duruyor. İçe dönük olmana gelince zaten senin için evet, şikayetini anlatmak zor lakin psikologlar tamamen seni rahatlatmak için var yani seni konuşturmak için orada değiller aslında. Sorunun üzerine konuşmalar ya da sorular sorulup senin istediğin ve rahat edeceğin şekişlde ilerliyor. Zamanla zaten alışıyorsun ve verimli oluyor merak etme. Ben çocuk yaştan beri içime kapanık, melankolik ve depresif biriyim ve seni çok iyi anlıyorum böyle düşündüğünden dolayı. Sakın geciktirme bu durumu.

Cevabınız için teşekkürler. Dediğiniz gibi bu durumu daha da geciktirmenin bir anlamı yok. En kısa sürede bu durumu halletmeye çalışacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…