Psikolojik sorunlarım var

Enes 12

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bende obsesif komposüf bozukluluk var mesela Valorant'ta biri bana chatten sövdü benim de aklıma şu geliyor (artık o hesap kirli, o hesabı bırak sil başka hesap aç diyor beynim) ve genellikle aklımdan şu geçiyor (eğer şunu bunu yapmazsan kötü bir şey olacak) diye düşünüyorum ve aklımda olan aktiviteyi yapıyorum ama aktivite çok saçma yapmazsam da kötü şeyler olacak diyorum kendi kendime. Yardım edin.

Arkadaşlar bende obsesif komposüf bozukluluk var mesela Valorant'ta biri bana chatten sövdü benim de aklıma şu geliyor (artık o hesap kirli, o hesabı bırak sil başka hesap aç diyor beynim) ve genellikle aklımdan şu geçiyor (eğer şunu bunu yapmazsan kötü bir şey olacak) diye düşünüyorum ve aklımda olan aktiviteyi yapıyorum ama aktivite çok saçma yapmazsam da kötü şeyler olacak diyorum kendi kendime. Yardım edin.
bendede aynı sorun var ama bi süre sonra çok sıkıyo ve artık takmıyosun belki bu benim umursamazlığımdandır.

Bu hayatınıza çok fazla engel olacak bir durum, bende de mevcut bir obsesif kompülsif bozukluk olduğunu düşünüyorum fakat sizin durumunuzla aynı değil. Benim de hayatıma çok fazla engel oluyor. Başka bir şey üzerine yoğunlaşınca bu takıntılardan biraz da olsa sıyrılıyorum. Yeni hobiler edinmenizi öneririm. (Gerçi virüs döneminde çok fazla bir alternatif yok ama.) Onun dışında bir psikolojik destek alınması gerektiğini düşünüyorum. Ben bu hastalıkla yaklaşık 2 senedir uğraşıyorum, bir takıntı geçince çok geçmeden kafamı yeni bir şeye kurmaya başlıyorum. Bu arada, Valorant Türkiye sunucusu o kadar rezalet bir halde ki, küfür yemeden oynamanızın imkanı yok. Her yer saçma sapan hareketler yapan kişilerle dolu. Bu durumu biraz da virüs dönemine bağlıyorum açıkçası. Çünkü evde kalmak bize psikolojik anlamda zarar verdiğini düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı