Eder hocam polis askerliğe bile etki ediyorsa pilotluğa kesin eder yüksek ihtimalle olamazsın. Zaten sen söylemesen bile psikiyatri geçmişini gördüklerinde sıkıntı çıkıyor diye biliyorum.Herkese selam. Henüz 15 yaşındayım, yakında 16'ya gireceğim. Yaklaşık 6-7 ay önce anksiyete, panikatak, OKB, deprasyon vb. sorunlar üzerine psikolojik tedavi sürecim başladı. (LGS sürecinin etkilemesi üzerine) ve şu an gayet iyiyim, kademeli olarak ilaçlarımı kesmeye başladım, önümüzdeki birkaç ay içerisinde de tamamen keseceğim gibi duruyor. Size sorum bu sorunları "geçmişte" yaşamış biri gelecekte pilot olabilir mi? Lise 2'ye gitmeme rağmen msfs, X-Plane 11 gibi simulasyonlarda uçak kaldırıp indirebiliyorum (demek istediğim pilotluğa çok hevesliyim, her şeyini araştırdım). Bu arada havayolu şirketi turkish airlines olmak zorunda değil. Maddi durumumuz çok kötü değil, maddiyatı önemsemiyorum. Teşekkürler.
Bu arada @painkiller havacılıkla ilgili hangi konuya baksam sizi görüyorumbu konuda da bilginiz varsa ve yardımcı olursanız mutlu olurum
Direkt pilot olamıyorsunuz diye biliyorum.Peki ne derecede bir etki biliyor musunuz? Gerçekten pilot olmamı engelleyecek bir etkiden mi söz ediyoruz yoksa ek testlere mi tabii tutuluyoruz?
Psikolog tedavisi mi aldın yoksa psikiyatrik tedavi mi aldın? Lütfen e-nabız’ını kontrol et orada görünüp görünmediğini. Eğer görünüyorsa biraz sıkıntı maalesef.Yaklaşık 6-7 ay önce anksiyete, panikatak, OKB, deprasyon vb. sorunlar üzerine psikolojik tedavi sürecim başladı.
Reçeteli ilaç mı kullandın yoksa reçetesiz de alınabilen basit antidepresan tarzı ilaçlar mı? Eğer adına reçete kesildiyse etken maddesine göre bakıp kontrol etmek gerekebilir. Reçete yoksa sorun olmaz.kademeli olarak ilaçlarımı kesmeye başladım, önümüzdeki birkaç ay içerisinde de tamamen keseceğim gibi duruyor.
Darısı gerçek deneyimlere diyelim şu an içinLise 2'ye gitmeme rağmen msfs, X-Plane 11 gibi simulasyonlarda uçak kaldırıp indirebiliyorum (demek istediğim pilotluğa çok hevesliyim, her şeyini araştırdım).
Hem psikolog hem de psikiyatri desteği aldım açıkçası. e-nabız’a da girilmişPsikolog tedavisi mi aldın yoksa psikiyatrik tedavi mi aldın? Lütfen e-nabız’ını kontrol et orada görünüp görünmediğini. Eğer görünüyorsa biraz sıkıntı maalesef.
Reçeteli ilaç mı kullandın yoksa reçetesiz de alınabilen basit antidepresan tarzı ilaçlar mı? Eğer adına reçete kesildiyse etken maddesine göre bakıp kontrol etmek gerekebilir. Reçete yoksa sorun olmaz.
Darısı gerçek deneyimlere diyelim şu an içinTabii ki hevesini canlı tut ama süreç çok meşakkatli olduğunu sakın aklından çıkartma
Bu durum biraz sıkıntılı oldu maalesef senin için. Şu aşağıdaki birinci linkteki ilaç ve etken madde listesini incele lütfen. Bunların içinde varsa reçeteli olan veya muayenede girilmiş bir tanı vs. sorun yaratabilir:Hem psikolog hem de psikiyatri desteği aldım açıkçası. e-nabız’a da girilmiş
Maalesef. Reçeteli ilaç da kullandım. (reçetesiz satılmayan ilaçlardı bazıları)
1. linkteki ilaçlar arasında benim kullandığım herhangi bir ilaç yok.Bu durum biraz sıkıntılı oldu maalesef senin için. Şu aşağıdaki birinci linkteki ilaç ve etken madde listesini incele lütfen. Bunların içinde varsa reçeteli olan veya muayenede girilmiş bir tanı vs. sorun yaratabilir:Uçucu ekiplerin bu ilaçları kullanması yasak!
Yoğun iş temposu nedeniyle ayakta durabilmek adına ilaç kullanmak zorunda kalan uçucu ekiplerin kullanması yasak olan ilaçlar listesi yayınlandı. Peki, uçucu ekipler açısından kullanması yasak olan ilaçlar hangileri?m.airporthaber.com
Bu yazıyı da bir oku lütfen:
Faydam dokunduysa ne mutlu banaÇok teşekkür ederim bu arada. Sizi de uğraştırdım akşam akşam
Teşekkürler. İyiyim sen nasılsın nasıl geçiyor?@painkiller iyi akşamlar hocam. Nasılsınız iyisinizdir umarım.
İlaçlarla ilgili sorunun yoktu diye hatırlıyorum ama dur daha pilot olamazsın diye bir şey yoktu sanırımBu arada B planı falan yaptığıma bakmayın 2 saattir ağlıyorum odamda pilot olamayacağım diye
Sağlık durumun olmasa bile biri sana “kanka kesin pilotsun ya uçuyorsun” derse yalan söylüyordur emin ol. Eğitim başlamadan bitmeden hiçbiri bilinmez.Bana kesin bir şekilde pilot olabilirsin ya da olamazsın demenizi beklemiyorum. (Çünkü eğer yanlış bir karar alırsam siz de zan altına kalırsınız)
Pilotluk bölümü okumaktan mı bahsediyorsun üniversitede? Anadolu Üniversitesi burslu gibi olmayacaksa diğerleri çok riskli bir tercih olur. Onun yerine bir meslek sahibi olabileceğin bir bölüm okuyup önce kendini garanti altına alman daha mantıklı. Ardından hem meslek sahibi olup hem de pilotluk eğitimine başlayabilirsin bence. Bu döviz kurlarıyla nasıl başlarsın bilemem tabiÇünkü 4 farklı meslek seçtim; biri pilotluk, diğerleri ise ekonomi, siyaset bilimi ve psikoloji.
Aslında bir yöntemi var ama biraz paraya mal olabilir. Öncelikle e-Nabız’ında bu ilaçlar veya psikiyatrik tedavi girişi görülüyor mu? İkincisi hangi ilde yaşıyorsun? (Özel değilse tabi)Bunu kesin bir biçimde öğrenebileceğimiz bir yer, kuruluş, numara vb. bir şey var mı acaba? Onu sormak istedim.