PSN hesabım çalındı

emrahcey

Megapat
PlayStation 2019 yılında edindim. O zamanlar oyunları satmak devretmek gibi sebeplerle birden fazla hesap açmıştım. Hesaplarım çalınmış, şifreleri değiştirilmiş.
İşin ilginç tarafı güvenliği arttırmak adına hesaplarıma telefon doğrulama kodu seçeneğini yani iki adımda doğrulamayı aktif etmiştim. Onları da pasif hale getirmişler.

Bu nasıl mümkün olabilir. Yani iki adımlı doğrulama var ve telefonuma herhangi bir mesaj bile gelmeden pasif hale getirilmiş.
Her neyse mailleri elimde olduğu için hesapları geri aldım, random şifreler oluşturdum. Bu sefer Google Authenticator ile iki adımda doğrulamayı aktif hale getirdim.

İlginç bir nokta var. Amerika üzerinde açtığım PSN hesabıma dokunulmamış. İçinde Marvel's Spider-Man vardı. Elimdeki en pahalı ikinci hesaptı, bu arada bölge dışında şifre vs. diğerleriyle aynıydı.

Ayarlar bölümünden bütün cihazlarda çık demeyi ihmal etmedim. Umarım çalan oyuna girdiğinde şifre sorar...

Konunun tamamını bile okumadım çünkü psn destek üzerinden resmi desteği kullanarak 2 kez hesabımı çaldılar. Gidin bütün bilginizle alışveriş geçmişiniz kartlarınız vs onlarla başvurun gene geri alırsınız. Ondan sonra onlar gene geri alabilir berbat oldugunu düşünüyorum ben sistemin.

Kendi başımdan şöyle geçti olay... Hesabıma giremedim bir gün şifre sıfırlama vs mail değişmişti. Aradım ulaştım eski şifre mail kart numarası fln derken geri aldim. Birkac gün sonra gene giremedim gene aradığımda Çalan adamın çaldıktan sonra ekledigi kendi kart bilgilerini kullanıp geri aldıgını ögrendim zort. Gene geri aldim.

Az önce PSN hesabıma gireyim dedim ve şifresi değişmiş. Doğum tarihimi girdim sıfırlamak için o bile yanlış çıktı. Şimdi müşteri hizmetleri arıyorum şaka gibi ya. Kendi açtığım hesabın doğum tarihini nasıl kabul etmiyor. Sonradan değişen bir şey mi bu?

Hocam PSN müşteri hizmetlerine nasıl ulaşacağım. Telefon numarasını bulamadım.

Gram hatırlamıyorum hocam.Araştırın bulamazsanız kesin mailini bulursunuz. Bende numarayı zor buldum diye hatirliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…