PSP 3000 2023'te alınır mı?

Makaleler
15
Bende 2012-2014 gibi yıllarda Japon turistin otobüste düşürüp, bulursan senin olsun dediği nadir kırmızı renk vardı ve ben onu 2016-17 gibi sattım. Bugün bir iki video gördükten sonra maddi olarak değil de manevi olarak çok üzüldüm. Ne zaman aklıma gelse o aklıma sattığıma üzülüyorum. Ankara'da adam akıllı yok. İstanbul'a yolum düşerse alabilirim. 2000 veya 1004 falan da istemiyorum. Bende 3004 anıları olduğu için o kasadan arıyorum. Bende onun eski kartları var, 4+4+8GB olarak.

Araba satsam bu kadar üzülmezdim sanırım. Türkiye'de var kırmızı ama 1 tane ona da 2400 lira para istemiş.

Almanya'da ulaşabileceğim kişiler var. Böyle eBay tarzı yerden alınıp ona kargolanırsa babam oraya varınca alabilir.

Anısı varsa ve eski oyunları seviyorsanız hala alınır.

Bu biraz da kişiye bağlı. Kimisi anı olarak saklayıp kendi için bir değeri oluyor. Kimi de alınca hevesi geçiyor atıyor kenara. Artık emülatör olarak Android telefona bile kuruluyor. Durumunuz iyiyse gelişmiş el konsolu daha mantıklı olur. ROG Ally tarzında.

Kendileri 600-700 TL’den yukarısı etmeyecek bir cihazdır. Eğer amacın oyunları oynamak ise bizim coğrafyada hiç mantıklı değil çünkü artık telefondan bile emüle edilebiliyor fakat amacın koleksiyonluk ise işin çok zor ya her gün her dakika fırsat kovalayacaksın “uygun” bir tane bulmak için ya da eBay gibi yerlerden sipariş edeceksin. İkisi de gereksiz ama nasıl gereksiz denilebilecek pahalı bir fiyata denk geliyor maalesef. Önerim en azından TL bazından satın almamanız çünkü fiyatını hak eden bir cihaz değil, yine de koleksiyonluk gibi bir amacınız var ise fırsat kovalamanız lazım ama dediğim gibi bu durumda kesinlikle önermiyorum.

Hocam sürekli oynamam. Şimdi az çok anlamışsındır sattığıma pişman oldum ve geri elde etmek istiyorum. Oynarsam bu sefer hakkını veririm. Fakat 1500'den fazla vermek istemiyorum. Onda da hep siyah renk var. Almanya'daki eBay'lerden pembe denk getirebilirim belki.

Şimdi nasıl desem eBay gibi yerlerde 1500 aşağısına ki 50 euro falan ediyor sanırım, bulman biraz zor olabilir 3000 serisini ve renklisini. Kesin konuşmak istemiyorum yanlışlık olmasın diye ama tahminim bu yönde. Almanya’da ikinci el teknoloji pazarları gibi yerlerde yani bir nevi bizdeki bit pazarı gibi, bulunabileceğini düşünüyorum fiziksel olarak ama malum kur nedeniyle internette düzgün aksanı çalışan bir alet manyak bir fiyata denk geliyor çevirince bu yüzden internetten değil de direk oradaki birinden almasını isteseniz çok daha sağlıklı olur bence ama yine uygun ilanlara eBay’den bakılabilir. Hocam bir de kişisel fikrim bence bu konsol artık alınabilecek bir seviyede değil. Her ne kadar bu jenerasyonun oyunlarının severi olun ki ben de bir PSP fanıyımdır özellikle FF7 crisis core ve P3 portable gibi uzun süren jrpgleri çok severim elde oynamayı, bence bu aletin devri yurtdışında cüzi bir fiyatla alınıp buraya getirilmedikçe kullanılabilecek düzeyde bir cihaz değil. Genel olarak da handheld deneyimi 4-6 saat süren ve günümüzde oldukça eski kalan 6. ve 7.jenerasyon arasında sıkışıp kalmış oyunlara sahip bir alete para vermek bence pek de mantıklı değil. Bir 10 yıl önce sağlam exc. oyunları için (GoW: Chains of Olympus ve Ghost of Sparta gibi) alınabilir muhabbeti dönüyordu ama Sony bile bu aletten umudunu kesip bu oyunları PS3’e çıkardı. Bunun konuyla pek bir alakası yok ama bu cihaz şu an çok kolay emüle edilebiliyor ve bence alınması için çok geç kalınmış bir konsol bence. Ben bile şu an PPSSPP’den Daxter oynuyorum çok sevdiğim için ama dediğim gibi. Yine sizin tercihiniz, sonuna kadar saygı duyuyorum collector kültürüne ama bunları da alırken göz önünde bulundurursanız iyi olur diye düşünüyorum.

Zaman hızlı geçti ya. Pek oyun da yok öyle oynayacak bilemiyorum.

PS2 bile daha mantıklı sanırım

Retro el konsolları günümüzde bile alınırken, PSP 3000 2040'ta bile alınır. Yeter ki temiz kullanılmış olsun.

Hocam peki nereden alınır? Ben sahibinden'de buldum bir tane de alırsam bozuk mu çıkar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…