Psu 12v kanal?

mamagolaha

Hectopat
Yer
ISPARTA
Daha fazla  
Meslek
Grafiker
Psu'larda 12 V kanal sayısı ile ilgili bir sorum olucak arkadaşlar. Bir psu aldım 750W diye. 12V kombine gücü 648W diyor ama birde 12V kanal sayısı: 2 ibaresi var. Bu ikinci kanalın yararı nedir arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak Bahsetmiş olduğun Durum Rail bir PSU dan bahsediyorsun 2 Kanal rail psu almışsın.
Aşağıda 4kanal rail psu var gördüğün gibi 4adet çembere bağlanmış.

Bu Sende 2 kanal yani 2 yere bağlanmış, Bu demek oluyor ki 2 adet kanaldan güç alıyorsun psu üzerinde gördüğün gibi
12 v1 ; 25a amper veriyor.
12 v2 ; 20a amper veriyor demek oluyor.

Bu resimde görceğin gibi 12v output distribition list var, Burda bu kanalların hangi kabloya gittiğini yazıyor Yani buna göre
4 kanalda da 20a gidiyor 1. verdiğim psu'da ise 1. kanala 25a 2. kanala 20a gidiyor.
Herhalde azda olsa anlamışsındır.
Max combined power : Bu kanalların Toplam kaç W çektiğini söylüyor Yukarda ki örneğe göre 823w çekiyor.
Total Power: Bu ise Aldığınız PSU'nun kaç W olarak aldığınızı belirtir ve Toplam Kaç W Olduğunu Belirtiyor. Eğer Size Forumda veya bi yerde sorarlarsa Rail Toplam W kaç diye 823 olanı,Eğer PSU'un kaç W dediklerinde ise 850w demen lazım.

Bu 12v kanallarında, v1-v2-v3-v4 dediğimiz kanallarını psu kabloları üzerinde nasıl tespit edeceğiz ? Hangi kablodan kaç amper geldiği hangi kabloyu sistemimize bağlarsak daha daha iyi verim alacağımız gibi şeyler yazmıyor, daha açık anlatır mısınız ?

Sen zaten CPU kablosu,PCI E kablosunu taktığında onları otomatik ayarlıyor zaten, yani PSU üzerinde 2-3 tane CPU kablosu olduğunu zannetmiyorum, ama 2-3 tane PCI E kablosu olabilir, bu durumda herhangi birini taksan sorun olacağını sanmıyorum, yani bende olmadı.

Çift kanallı bit psu üzerinde kanallardan biri 25 amper diğeri 20 amper güç veriyor ve 2 adet 4 pinli cpu besleme kablosu bulunuyor. Ayrıca molex ve sata kablolarından hangisi hangi kanala bağlı çalışıyor, bunu basit olarak nasıl tespit ederiz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…