PSU amper değerleri arasındaki farklılık önemli mi?

du5k1n

Hectopat
Daha fazla  
Şu an kullandığım güç kaynağının amper değerleri:

OUTPUT

+12V @ 19 A
+3.3V @ 18 A
+5V @ 25 A
+5VSB @ 2 A
-12V @ 0.8 A

Satın alacağım güç kaynağının amper değerleri:

OUTPUT

+12V @ 10 A
+3.3V @ 6 A
+5V @ 16 A
+5VSB @ 1.5 A
-12V @ 0.5 A

Şu an kullandığım güç kaynağının amper değerleri:

Output.

+12v @ 19'a.
+3.3v @ 18'a.
+5v @ 25'a.
+5vsb @ 2'a.
-12v @ 0.8'a

Satın alacağım güç kaynağının amper değerleri:

Output.

+12v @ 10'a.
+3.3v @ 6'a.
+5v @ 16'a.
+5vsb @ 1.5'a
-12v @ 0.5'a

Amper değeri özellikle +12 v kanalında önemli.
Eğer işlemciniz ve ekran kartınızın çektiği amper bu değerin altında kalırsa mavi ekran sisteme yüklenme olduğunda reset gibi sorunlar yaşarsınız.
Şu anda kullandığınız PSU yeni alacağınızdan daha iyi gibi duruyor.
Tabii marka model bilmek lazım kesin bilgi için.

Değerleri yorumlarınız için teşekkürler.
12v CPU ve GPU'yu besleyen pin olduğundan bayağı önemliymiş, bende gidip CPU ve GPU'mun TDP'lerine baktım. 12v pininden bu ikisinin toplam TDP'sine eş ya da fazla güç verebilen bir PSU'ya ihtiyacım var. ^^

Son düzenleme:
12v CPU ve GPU'yu besleyen pin olduğundan bayağı önemliymiş, bende gidip CPU ve GPU'mun TDP'lerine baktım. 12v pininden bu ikisinin toplam TDP'sine eş ya da fazla güç verebilen bir PSU'ya ihtiyacım var. ^^

Depolama birimleri, anakart, RAM, fanları da hesaba katıp, üzerine ortalama %10-20 tölerans eklemek daha sağlıklı olur.

Tabii piyasada etiket değerlerini karşılayamayan PSU modelleri olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekir.

Yeni PSU 50 60'a altında olmamalı.

Şu an kullandığınız ile alacağınız modellerini bilmiyoruz, ancak ilki net şekilde kanallardan daha fazla güç sağlıyor. Ve evet, tabii ki önemli.

Bizden öneri istiyorsanız bütçe vermelisiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı