PSU bağlantı ucu yandı

MehmetKucuk

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar bilgisayarımdaki eski CD okuyucusunu çalıştırmak istedim ve güç bağlantısını taktım ama yanlış port takmamdan dolayı kablo ve CD-okuyucunun arka tarafında yanık oluştu, yanık kokusunu hissetmeseydim muhtemelen diğer bileşenler yanabilir hatta daha büyük problemler meydana gelebilirdi. Sorum şu resimde görünen kabloyu kullanmadığım sürece bilgisayarı kullanmam bir sıkıntı yaratır mı? 1-2 saattir çalıştırmaya devam ediyorum ve görünürde bir problem yok ama bilemedim. Ucu kesip yerine yeni bir uç takılabilir mi ve nereden bulabilirim? Şimdiden teşekkürler.

Sıkıntı yaratmaz, yerine uç takmak yerine şöyle bir molex dönüştürücü işini görür.
Ancak hard diskiniz çalışır mı orasını denemeden bilemezsin.

Hocam yanık olan yeri kesin. Daha sonra kabloları ayrı şekilde bantlayın. Dediğim şekilde yaparsanız zarar gelmez. Daha garantili olur. Kabloları keserken mutlaka fişten çekin.

Harddisk değil arkadaşlar cd-okuyucu sağolun orayı kesip lehimlettiricem teşekkürler herkese.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…