PSU Bozulduğunda garanti kapsamına girer mi?

Makaleler
4
Yer
Denizli
PSU elektriksel bir arıza yüzünden bozulduğunda ( evdeki tesisat gibi ) garanti kapsamına girer mi?

Ben bilgisayarı toplayali 1 yıl oldu 2 yıllık garanti kapsamı icerisindeydi. Geçtiğimiz gün PSU bozuldu zaten çöp bir PSU idi. Birde size şunu sormak istiyorum PSU'larda sertifika önemi nedir? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Tüketici hakları gereği aldığınız çoğu ürünün garantisi vardır. Özellikle elektronik eşyaların. 2-3 veya 5 yıl aldığınız ürüne göre garanti süresi değişebilir. Sertifika elektrik faturanızı ve PSU'nun genel kalitesini etkiler. Sisteminiz 300W güç istiyorsa verimsiz bir güç kaynağı şebekeden 350W (atıyorum) elektrik çeker ve fazladan çektiği 50W ısı ve elektrik faturanıza yansıyan miktar olarak döner. Ama verimli güç kaynağı 320W çeker haliyle daha az ısı ve daha az elektrik faturası anlamına gelir.

PSU'lar uygun akım değerleri yerine çok daha yüksek akım altında çalıştırılmaya kalkılırsa; anca öyle kullanıcı hatası neticesinde bozulur; veya sıvı teması - darbe gibi etkenler gerekir. Kolay kolay kullanıcı hatası neticesinde bozulabilecek bir aygıt değil aslında.

Yukarıdaki hatalardan birini isteyerek veya istemeyerek yapmadıysan elbette garanti kapsamına girer. Servis kullanıcı hatası derse de THH ile hakkını arama imkanın elbette var. Duruma göre bilir kişi bile görevlendirilebiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben ekran kartına overclock yapmistim. Bundan dolayı PSU gg olmuş olabilir mi?
Sanmıyorum ki bir alakası olsun. Ömrünü tamamladığı için bozulmuştur tahminen. Ömrünü tamamlama sebebi de kalitesizliği olabilir; marka model belirtirsen daha net yorum yapabiliriz.

Ancak kaliteli güç kaynaklarında üst düzey koruma devreleri bulunur, dalgalanma - yüksek akım gibi durumlardan minimum oranda etkilenirler. Garantiye gönderirsen değişimi veya tamirini yapacaklardır diye umuyorum.

Garantiye halen daha yollamadıysan boş yere bekleme, garantiye gönder.

Son düzenleme:
Şebeke dalgalanması gibi durumlarda, elektrik dağıtıcınız olan firmadan hak talep edebiliyorsunuz. En azından, bulunduğum ilde bu sistem işliyor. Ev tesisatı kaynaklı bir sorunda ise pek şansınız yok. Dağıtım şirketi evinize karışamaz, PSU üreticisi de kendilerinden kaynaklı olmayan bir sorunun sorumluluğu almaz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı