PSU çıkışlarının bağlantıları

Royces

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Ryzen 2200G'li APU sistemim için 300W PSU almıştım fakat bağlantıları yaparken bir yerde kafam karıştı. PSU'dan gelen tek kabloda 3 adet bağlantılı çıkış var. Bu tek kablodan gelen üç çıkış alternatifler olarak mı var yoksa hepsini ayrı yerlere mi takmam gerekiyor? Bu 3'lüden toplamda iki tane var, birini SSD güç bağlantısı için birini kasa içindeki LED için mi kullanmam gerekiyor? 4pinlik anakart bağlantısını da anakarta monte etmem gerekir mi? Kısacası bu 2 ayrı çıkışı SSD ve kasa LED'i için nasıl montelemem gerekiyor? (Fotoğraftaki 3'lü çıkıştan 2 tane geliyor PSU'dan)

Dosya Ekleri

• 16172990820884602982124755889329.jpg
    16172990820884602982124755889329.jpg
    117,8 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
Tek bir kablodan çıkan paralel bağlantılar aynı işleve sahip cihazları beslemek için kullanılır. örneğin birden fazla hdd kullanırsan fotoğrafını attığın pinlere sahip kabloları kullanabilirsin.

Hocam, zaten yanlış takmazsınız. Yerine oturmaz.

Hocam, zaten yanlış takmazsınız. Yerine oturmaz.
Henüz takmadım hocam.
Tek bir kablodan çıkan paralel bağlantılar aynı işleve sahip cihazları beslemek için kullanılır. örneğin birden fazla hdd kullanırsan fotoğrafını attığın pinlere sahip kabloları kullanabilirsin.
Anladım hocam, tek ssd kullanıyorum birini ona diğerlerinden birini kasadan gelen RGB led güç bağlatısına takabilir miyim peki?

Dediğim gibi hocam. Zaten yanlış yere de takmazsınız. HDD için ortadaki kablo uyumlu. En üstteki Molex besleme. En alttaki ise Floopy beslemesi. Artık kullanılmıyor.

Henüz takmadım hocam.

Anladım hocam, tek ssd kullanıyorum birini ona diğerlerinden birini kasadan gelen RGB led güç bağlatısına takabilir miyim peki?
Giriş/çıkış yuvaları uyuyorsa takabilirsin tabi. Psular 5V/12V olarak çalışmaktadır. İki voltajın da çıkış pin tipi farklıdır.

Dediğim gibi hocam. Zaten yanlış yere de takmazsınız. HDD için ortadaki kablo uyumlu. En üstteki Molex besleme. En alttaki ise Floopy beslemesi. Artık kullanılmıyor.
Tamamdır hocam teşekkür ederim, SSD den sata gücünü molexden ledi alacağım sanırım bağlantılar o şekilde birleşiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı