PSU çınlama sesi ve sisteme etkisi

RigidBuddy

Kilopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar,
Sizlere karşılaştığım bir problemi aktarmak istiyorum. 2 hafta önce yeni bir sistem topladım. Sistem gayet stabil ve düzgün çalışıyor. Ancak bir sorunum var. Çınlama sesi. Tamamen rastgele zamanlarda ve kesikli bir şekilde oluyor. Uzun uğraşlar sonucunda ve birçok denemeden sonra çınlama sesinin güç kaynağından geldiğini fark ettim. Ancak çınlama bir tek kasanın dışına etki etmiyor. Discord, TS veya ekran kaydeden programlarda bu çınlama sesi duyuluyor. Bu durum arkadaşlarımı da rahatsız ediyor. PSU'dan gelen bu çınlama nasıl oluyor da bu sistemi bu şekilde etkiliyor? İngilizce araştırmalar da yaptım ancak bir türlü sonuca ulaşamadım.
Güç kaynaklarından böyle hafif bir çınlama sesinin gelmesinin normal olduğunu birçok forumda okudum. Tamam kabul, ancak bu çınlama sistem sesini ve sistemi dediğim nasıl gibi etkileyebilir?

Sistem;
MSI X570 GAMING Plus anakart.
Ryzen 7 2700X işlemci.
MSI Radeon Armor 8 GB OC 256 Bit ekran kartı.
XPG M.2 SSD 512 GB.
Gigabyte P650B 80+ Bronze 650 Watt güç kaynağı.
MSI vigor G30 klavye-mause.
Dark X-Force midtower kasa.

Çınlamayı tespit için kullandığım ve çınlamanın devam ettiği durum ve yöntemler,
Wraith prism RGB fan kontrolcüsünü USB porttan çıkardım.
Kasadan gelen ses-USB2.0 ve USB3.0 portlarını anakarttan çıkardım.
Ekran kartını çıkartıp denedim.
BIOS güncellemesi yaptım.
PSU farklı portları bağladım.
Mikrofon değiştirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı