PSU coveru delmek riskli mi?

ömer_00.12

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTx 4060 ti
12400f i5
16 gb ram
1tb ssd
Bilgisayar kasamın hava akışı berbat donanımlarım çok ısınıyor ve fan sayısını arttırmak istiyorum. PSU ile PSU cover arasında 0.5 cm var orayı delip fan takmayı düşünüyorum. Riskli bir işlem olur mu?

Oraya fan taksanızda çok bir etkisi olacağını sanmam boşa risk almayın. Bütçeniz olduğunda yeni kasa alırsınız. Kasanın yan kapağını açarak yaz günlerinde sıcaklığı biraz da olsa düşürebilirsiniz.

Bilgisayar kasamın hava akışı berbat donanımlarım çok ısınıyor ve fan sayısını arttırmak istiyorum. PSU ile PSU cover arasında 0.5 cm var orayı delip fan takmayı düşünüyorum. Riskli bir işlem olur mu?

Böyle bir şey alabilirsin benim ekran kartı çok ısınıyordu tam altına takıyorsun ekran kartına üfleyecek şekilde. Bayağı fark etmişti tabii kullanacağın fanın kalitesi ve hızına hava yoğunluğuna göre değişir.

0.5 cm gibi küçük bir alanda fan nereden havayı alabilir ki hocam, bana uğraşa değer bir çözüm gibi gelmedi. Üstteki arkadaşın dediği gibi yan kapağı açmanızı öneririm ayrıca kasadaki fanların yönü yanlış takılmış olabilir, kontrol edebilirsiniz. Örnek olarak kasadaki tüm fanlar içeri hava üflerse düzgün bir hava akışı oluşmaz ve sıcak hava dışarı çıkamaz.

Böyle bir şey alabilirsin benim ekran kartı çok ısınıyordu tam altına takıyorsun ekran kartına üfleyecek şekilde. Bayağı fark etmişti tabii kullanacağın fanın kalitesi ve hızına hava yoğunluğuna göre değişir.

PCI X1 slotuna olur mu bu?

Ürün PCI slotuna takılıyormuş galiba.

Hocam bu bir yere takılmıyor yani anakarta takılmıyor. Ekran kartı takar gibi sadece kasa arkasına vida ile monteliyorsun mazgallar var ya oraya. Tam ekran kartı altına gelecek şekilde monte ediyorsun.

Teknobiyotigin kendi sitesinde 100 TL'ye daha ucuz geliyor oradan alırım büyük ihtimalle sağ olun hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı