PSU değişimi zor bir işlem midir?

onur keskin

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yakın zaman da PSU sipariş etmeyi düşünüyorum kasamda ki mevcut PSU'yu çıkarıp yeni alacağım PSU'yu takacağım bu işlem zor mudur?
Anakartı ekran kartını falan yerinden sökmeye gerek var mı kabloları çıkarmak yeterli mi?

Zor değil de yorucu bir işlem, hele ki kasa küçükse.

Değildir. Tek sorun 24 pin kablosudur. Çok zor çıkıyor. Yapmanız gereken şey, kablolarını ve PSU'nun vidalarını sökün, yeni PSU'yu ve kablolarını takın.

Modüler PSU'ya geçecekseniz çok kolay bir işlem. Ama modüler olmayan bir PSU alırsanız bilmeyen birine karmaşık gelebilir. En baştan kablolama yapmak gerekiyor.

Ben de 5-6 ay kadar önce aynı durumdaydım, acaba nedir ne değildir zor mudur diye düşünüyordum. Ama eski PSU'nun kablolarını çıkarmadan önce şu kablo şuraya gidiyormuş diye resim çekip, bir kısmını da aklımda tuttuktan sonra hatta en kötü ihtimalle YouTube'daki videoyu izlerim diyerek giriştim. Her şeyi dikkatlice yaptım, bir sorun oluşmadı. Tek problem kablolama oldu. Zor değil, ama birazcık uğraştırıcı diyebiliriz. Dikkat edin ve sabırlı olun derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…