PSU duman attı ancak garanti sorun görmedi

istiridye

Decapat
Daha fazla  
Geçen hafta tatilden döndükten sonra bilgisayarı acmaya çalıştım önce 1-2 kere açma tusuna bastım ama açılmadı. Sonra uzun bastim bilgisayara açıldı ama PSU'dan ses gelip duman atınca hemen prizden kapattım. Sonra garantiye gönderdim. Servis bana bir sorun olmadığını, bütün testleri yapıldığını söyledi. Ama yine de emin olamadım. Sizce PSU'yu kullanmaya devam etmeli miyim? Yoksa yeni PSU mu almalıyım?

Kasa: DeepCool CC560.
PSU: DeepCool pf750.
Ekran kartı: Gigabyte 3070 Ti Aorus Master.
Islemci: Ryzen 5600.
Anakart: Gigabyte B550 Gaming X v2.

Rehber: Neden Dandik PSU Kullanmamalısınız?

PSU da paradan kisarsan, b ye kurarsin, oyle bir şey PSU.
Psu dan kestiğim yok dostum hazır sistem almıştım. Bana verdikleri kasa ile psu buydu 2 sene önce ona göre paramız neye yetti ise onu aldık yani.

@istiridye peki cihaz olduğuna emin misin? Belki kablo kısmından patlama yapmıştır. Kabloları da bir kontrol et derim.
Ana priz, kullandığım üçlü priz psu kablosu hepsine baktım. Uçlarında bir yanık, kötü görüntü vb bir durum yoktu

Koku geldi mi? Berbat bir koku ve sıvı/gaz fışkırma sesi gelir kondansatör patladığında. En azından yeni nesillerde bu şekilde.

Koku geldi mi? Berbat bir koku ve sıvı fışkırma sesi gelir kondansatör patladığında. En azından yeni nesillerde bu şekilde.
Berbat bir koku vardi evet sıvıyı bilmiyorum. Direk servise gonderdim garantisi olunca.

@istiridye kablo derken kasa içi güç kaynağı kablolarını diyorum. Anakarta, ekran kartına vs gidenler.
Garanti den gelsin bakicam ama dediklerine göre testleri kontrolleri yapmışlar. Ben de kontrol ederim ama.

Berbat bir koku vardi evet sıvıyı bilmiyorum. Direk servise gonderdim garantisi olunca.

Garanti den gelsin bakicam ama dediklerine göre testleri kontrolleri yapmışlar. Ben de kontrol ederim ama.
OCCT testine sokup voltajları incele. Ya da buraya atabilirsin bakabilirim.

Pazartesi dediğin testleri yaparım bilgisayar gelince. Hemen PSU alma işine girmiyorum o zaman emin olmadan?
Yani çalışsa bile uzun vadede tam yük altındayken mavi ekran yedirtebilir. Bunu bilemeyiz.

Kasanın arka aşağı tarafından gelince PSU olarak düşündüm bir anda oldu zaten hemen prizden kapadım
Yani servise verdiğiniz yanık, kondansatörü hasar görmüş bir ürünün bir şey yok denerek geri gönderileceğini pek sanmıyorum. Siz yine de kasayı yanık vs var mı diye yakından bir kontrol edin, duman başka yerden gelmiş de olabilir.

Bu rajintek markalı PSU da 6+2 12+4 gibi PCI-e girişleri kendi ekran kartımın uygunluğuna gore bölüyorum değil mi?

Bu rajintek markalı PSU da 6+2 12+4 gibi PCI-e girişleri kendi ekran kartımın uygunluğuna gore bölüyorum değil mi?

Evet 3 tane 8 pin çıkışı var PSU'da. 6+2 olarak ayrılıyor olması gerek hepsinin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…