PSU'nun bozulmasının sebebi nedir? 2 yıldır sorunsuz bir şekilde bilgisayarımı kullanıyordum. Şu aralar tatilden dolayı fazla kullandım. Bunla alakası var mıdır? Yoksa da neyle alakalı olduğunu yazarsanız sevinirim.
Güç kaynaklarının içinde kondansatörler var. Onlar aşırı yüklendiyse şişmiş olabilir. Üzerine yeteri kadar yük depolamadığından gerekli gücü vermeyebilir güç kaynağı. O yüzden bozulmuş olabilir.
Elektronikçilere gösterirsen belki yeni bir kondansatör takıp düzeltebilirler eğer sorun bundan kaynaklıysa.
Bir çok sebebi olabilir. Fan işlevini yitirmiş olabilir ve bu sebebden dolayı kondansatörler, dayanabildigi sıcaklığın üstüne çıkmış olabilir. Direncin biri arıza göstermiş olabilir vs.