Selam arkadaşlar sorunum FSP Aurum 1000W'lık güç kaynagı kullanıyorum. Fanı çok ses yapmaya başladı buna uğultu da diyebiliriz. Ürünün fanını iyi bir marka 14mm'lik fan ile değiştirdim fakat orjinalinde soket hacmi 2 küçük pin ile bağlantı sağlanmış eski fan kablosunu kesip taktığım fanı PSU'dan bir şekilde dışarı vererek anakart üzerine 3 pin girişlerinden bir tanesine bağladım bunu en yavaş hızda dönen pin bağlantısına bağladım. Doğal olarak otomatik fan kotrolü olan PSU'u fanı devamlı çalışıyor düşük RPM olmasına rağmen kafamın içinde dönüyor sanki. Kendi fanı 6 yaprak benim kullandığım 9 yaprak. Ayrıca pin giriş farkı için acıkcası kendisinde 2 adet kablo bağlantısı varken ( kırmızı ve siyah ) 3 yada 4 pinli fanlarda kablo sayı farkı bulunmakta bu konuda vereceğiniz fan tavsiyelerini lütfen yazar mısınız ?
Not: Firma ile de görüşme sağladım ürünü kendilerine yollamamı istediler. Ben de bunu istemiyorum kendilerinin bu fanın yenisini ücretini ödeme kaydıyla yollamalarını istedim fakat fan 2012 yılı yapımı ve 13.5 mm'lik olduğu için sanıyorum piyasada yok. 135mm FDB Fan kullanılmıştır.