PSU fanı kırıldı

TostReis

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHz 2.50 GHz
4 GB RAM
ATI Radeon HD 4300/4500 series
Pegatron ipm41-d3 anakart
Merhaba, uzun süredir kullandığım PC'de bir meseleden dolayı kasaya yumruk attım. PC aşırı sessiz çalışmaya başladı içini açıp baktığımda PSU fanının kırık ve çalışmadığını gördüm. Şu an bilgisayardan yazıyorum, yaklaşık 1 saattir PES 13 oynuyorum, PSU hafif ısındı, kasma, donmada sıkıntı yok, yanık kokusu da almıyorum. Yaklaşık 1-2 ay beni idare eder mi sizce?

PSU modeli bu: Power rebel RB-C250AQ7-0 250W sanırım.

Not: Güç seçeneklerinden güç tasarrufu modu açık ve kasanın kapağını çıkardım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam güzel bir yangın çıkarmak için iyi bir seçenek olmuş. PSU'yu sökün ve en azından idarelik bir fan takın.

Ne yaptiginizi bilmiyorsaniz PSU'yu sokmeniz cok tehlikeli hatta olumcul olabilir. Tavsiyem PSU'yu acilen kullanmayi birakmaniz olur.

Ne yaptiginizi bilmiyorsaniz PSU'yu sokmeniz cok tehlikeli hatta olumcul olabilir. Tavsiyem PSU'yu acilen kullanmayi birakmaniz olur.

Yani aslında çok zor bir işlem değil PSU sökülüp sadece fan PIN'i çıkarılıp yeni fan takılacak ancak hiç bilmiyorsa orası ayrı tabii.

Yani aslında çok zor bir işlem değil PSU sökülüp sadece fan PIN'i çıkarılıp yeni fan takılacak ancak hiç bilmiyorsa orası ayrı tabii.

Kondensatorler enerjiyle doluysa ve fani degisirken yanlislikla temas edilirse cok ciddi sonuclari olabilir. Arkadas hiç riske atmasin, hiçbir şey insan sagligindan kiymetli degil.

Ekleme: Prizden cektikten 24 saat sonra bile islem yapilsa guvenli olduguna %100 emin olamayiz.

Son düzenleme:
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ama fanı neye göre alacağım bu konuda hiçbir bilgim yok bu konuda da bilgilendirirseniz sevinirim.

Hocam fanı almayın yukarıda hocamın dediği gibi bir riske girmeyin bütçe belirtin PSU önerelim.

Sistem özelliklerim bunlar:

Intel Core 2 Quad CPU Q8300 2.50GHz
Ati Radeon HD 4300/4500 series.
4 GB RAM.

Fiyatları takip eden birisi değilim, bütçem 750-1000TL arası.

300TL'ye tamir ettirdim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…