PSU Fanı Yavaş Dönüyor

slimshady261

Hectopat
Güç kaynağımın fanı çok yavaş dönüyor neredeyse hiç dönmüyor ve ısınıyor. Xigmatek 600W 80+ PSU kullanıyorum. Ne yapmalıyım? Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağımın fanı çok yavaş dönüyor neredeyse hiç dönmüyor ve ısınıyor. Xigmatek 600W 80+ PSU kullanıyorum. Ne yapmalıyım? Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler.

Garantisi bittiyse içini açıp temizleyin derim fanı fln. eğer bitmediyse garantiye yollayın tamir ederler ya da yenisini yollarlar.

Yeni güç kaynaklarında ısıya göre fan kendi hızını belirler. Fakat siz, ısındığı durumda bile yavaş döndüğünü söylüyorsunuz. Garantisi var ise servise vermenizi öneririm. İçini açıp bakayım derken garantisinden olmayın.

Aynı sorun benim Cooler Master GX650'de de vardı fan dönmesine rağmen çok ısınıyordu, garantisi bittiği için içini açıp temizledim ve Thermaltake pure 12cm fan taktım şu an çok memnunum.

Telefondan yazdığım için imla hatası yapmışım ve uyarı almışım. Farklı bir hesabımdan cevap vericem. Cihaz yaklaşık 5 yıllık garantisi bitmiş durumda. İçini açıp temizliğini yaptım hatta az bişey yağ kullandım.Fanın boyutu çerçevesiyle beraber 13.5 cm 12cmlik fan alırsam vidalarını takarken bir sıkıntı yaşar miyim

Kasanızda 12cm veya 14cm bir fan varsa onla deneyebilirsiniz.

13.5cm fan hiç duymadım şimdiye kadar, fanın arkasındaki seri numarasından bakın isterseniz, o da yoksa PSU'nun tam modelini girerek sitesinden Specifications kısmından fan ölçüsüne bakabilirsiniz. Ama muhtemelen 12cm fan tam oturacaktır.

Hocam dediğiniz gibi siteden modeli buldum 13.5cm yazıyor. İnternet üzerinde ben de bu ebatta fan bulamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…