PSU fanı yukarı mı yoksa aşağı mı bakmalı?

NSonline

Centipat
Merhaba, ben Corsair Carbide Spec04 kasa kullanıyorum. PSU olarak Cooler Master mwe 600 Watt 80 Plus kullanıyorum. Güç kaynağımda bir ses problemi var. Garanti kapsamında değiştirdim fakat yeni gelende de aynı sorun vardı. Ben bunu satıp Thermaltake Smart RGB 700 Watt 80 Plus almak istiyorum. Tabi güç kaynağının fanı RGB olunca yukarı bakacak şekilde fan ışıkların gözükmesini istiyorum. Günümüzde kullanıcıların bir çoğu güç kaynağını fan aşağı bakacak şekilde takıyor. Çünkü kasanın altında PSU için hava kanalları var ve benim kasam gibi diğer birçok kasa da bu kısımda fan filtreleri bulunduruyor. Ben güç kaynağının RGB ışıklandırmaya sahip olması sebebiyle yukarıya bakmasını istiyorum. Sizce PSU fanı yukarı mı yoksa aşağı mı bakmalı? Neden?

Dosya Ekleri

• 01.jpg
    54,6 KB · Görüntüleme: 182
  • thermaltake-smart-700w-80-plus-12cm-rgb-led-fanli-psu-3.jpg
    126,4 KB · Görüntüleme: 154
Aşağıya bakmalı alt taraftan daha iyi hava alır.

Ben de aynı şeyi düşünüyorum, aşağı veya yukarı iki tarafta da kasanın hava boşluğu var. Hatta aşağıda güzelce hava filtresi de koymuş elemanlar. Fakat üreticinin kılavuzda ısrarla "Biz yukarı, anakarta bakacak şekilde yerleştirmenizi öneriyoruz" demesine takıldım. Kasanın içinden sıcak hava çekmiş olmayacak mı şimdi bu şekilde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…