PSU fanının soketi yok lehimle değiştirmek zararlı mı?

• Konuyu başlatan alkali
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 668

alkali

Picopat
Yer
Norveç dağı
Daha fazla  
Meslek
meb köleliği
Merhaba efendim. PSU fanım çok ses yapmaya başladı. Kendisini değiştirmek istiyorum ama soket girişi işlemci fanındaki gibi yok. Sizce lehim ile değiştirmem PSU'ya zarar verir mi?

Efendim yapabilirim. Ama bilgisayarcıya gittiğimde bana bunu yapmamı önermedi. Fan hızı ile PSU'nun uyumsuz olma ihtimalli varmış. Ben şimdi sırf fan yüzünden bütün PSU'yu çöpe mi atayım.

Fan kodunu internete girip değerlerine uygun bulabilirsin, kendim öyle yapıp kullanmıştım. Bulabilirsen aynısını bul Letgo'dan falan.

Hayır ama fan için olan yerin dışında başka bir yerin lehimi yanlışlıkla birleştirirseniz olacak şey.

200px-Operation_Upshot-Knothole_-_Badger_001.jpg

Hocam fanı yağlayın sesini öyle kesebilirsiniz fanın arkasında etiket etiketin altında kapak olacaktır yağlamak için tahtakaleden makine yağı alın ve oraya dökün kapağı kapatın yağ yerinin etiketide aynı şekil yerleştirin oldu bitti.

Hayır ama fan için olan yerin dışında başka bir yerin lehimi yanlışlıkla birleştirirseniz olacak şey.

Eki Görüntüle 1260462
Hocam fanı yağlayın sesini öyle kesebilirsiniz fanın arkasında etiket etiketin altında kapak olacaktır yağlamak için tahtakaleden makine yağı alın ve oraya dökün kapağı kapatın yağ yerinin etiketide aynı şekil yerleştirin oldu bitti.

Efendim evde WD40 var işe yarar değil mi? Dediğinizi şimdi yapabilirim.

Efendim evde WD40 var işe yarar değil mi? Dediğinizi şimdi yapabilirim.

WD40 yağlama yapmaz, pası alır. Kısa vadede sorunu çözer fakat rulman tarzı cihazlar sürekli hareket halinde olduğundan sürtünmeden dolayı ileride zarar verip daha kötü duruma getirir. Gres yağı kullanın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı