Merhabalar ben bilgisayarımı işim bittiğinde kapatıp fişini çekiyorum ama PSU'nun şartelini ellemiyorum açık kalıyor takarken de direkt takip bilgisayarı açıyorum bir zararı olur mu sizce? Yani kafamda takılan fişini taktığımda elektrik yük yapıp PC vs yakmaz değil mi?
PSU'nuzu yine de ON-OFF tuşundan kapatın. Fişi ilk taktığınızda aşırı akım gelebilir bilgisayarınıza. O yüzden kapalı tutmak en iyisi. Fişi çekmenize gerek yok aslında. Direk dediğim gibi PSU'nun ON-OFF tuşundan kapatırsanız zaten bilgisayara elektrik gitmeyecektir.
PSU'nuzu yine de on-off tuşundan kapatın. Fişi ilk taktığınızda aşırı akım gelebilir bilgisayarınıza. O yüzden kapalı tutmak en iyisi. Fişi çekmenize gerek yok aslında. Direk dediğim gibi PSU'nun on-off tuşundan kapatırsanız zaten bilgisayara elektrik gitmeyecektir.
Eğer böyle bilgisayarın fişini çekme alışkanlığınız varsa on-off tuşlu uygun fiyatlı bir akım korumalı priz alın. Oradan kapatırsınız. Hem de bazı sebeplerden ötürü (yıldırım düşmesi gibi) bilgisayarınızı aşırı akımdan korumuş olursunuz.
Eğer böyle bilgisayarın fişini çekme alışkanlığınız varsa on-off tuşlu uygun fiyatlı bir akım korumalı priz alın. Oradan kapatırsınız. Hem de bazı sebeplerden ötürü (yıldırım düşmesi gibi) bilgisayarınızı aşırı akımdan korumuş olursunuz.
PSU'nuzu yine de ON-OFF tuşundan kapatın. Fişi ilk taktığınızda aşırı akım gelebilir bilgisayarınıza. O yüzden kapalı tutmak en iyisi. Fişi çekmenize gerek yok aslında. Direk dediğim gibi PSU'nun ON-OFF tuşundan kapatırsanız zaten bilgisayara elektrik gitmeyecektir.