PSU fişini taktığımda elektrik yük yapıp bilgisayarı yakar mı?

KrafteR boii

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar ben bilgisayarımı işim bittiğinde kapatıp fişini çekiyorum ama PSU'nun şartelini ellemiyorum açık kalıyor takarken de direkt takip bilgisayarı açıyorum bir zararı olur mu sizce? Yani kafamda takılan fişini taktığımda elektrik yük yapıp PC vs yakmaz değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'nuzu yine de ON-OFF tuşundan kapatın. Fişi ilk taktığınızda aşırı akım gelebilir bilgisayarınıza. O yüzden kapalı tutmak en iyisi. Fişi çekmenize gerek yok aslında. Direk dediğim gibi PSU'nun ON-OFF tuşundan kapatırsanız zaten bilgisayara elektrik gitmeyecektir.

Hocam bende öyle yapıyorum ama benim PSU'da kapatıp açma tuşu yok sadece güç kablosu yeri var.

Eğer böyle bilgisayarın fişini çekme alışkanlığınız varsa on-off tuşlu uygun fiyatlı bir akım korumalı priz alın. Oradan kapatırsınız. Hem de bazı sebeplerden ötürü (yıldırım düşmesi gibi) bilgisayarınızı aşırı akımdan korumuş olursunuz.

PSU'yu hiç durmadan kapatıp açmak kondansatörlerde statik elektrik birikmesi yapar bu uzun vadede sizin başınıza iş açar huyunuzdan vazgeçmelisiniz.
Peki ne yapmam gerekir nasıl kullanabilirim sizce?
Akım korumalı topraklı çocuk korumalı prizim var viko marka
Fiş daima kapalı mı kalsın yani nasıl kullanacağımı bilemedim şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…