PSU güç testi sonuçları nasıldır?

Mali_1905

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım bir süre önce arızalandığı için tamire vermiştim. Tamirde PC'nin güç kaynağını değiştirdiler. PC geldikten sonra hem sürekli böyle ani donmalar, oyun sırasında reset atmalar yaşıyorum. OCCT programı ile güç testi yaptım fotoğrafta veriler gözüküyor. Bu değerler normal mi?
Çünkü 12v çıkıştan 9.7v gözüküyor. PC normal boştayken de bu değer maksimum 10.2v oluyor. Aynı şekil 5Vlik değerlerde de sıkıntı var gibi gözüküyor.
Bu değerleri fark ettikten sonra PC'yi geri götürdüm servise oradaki kişiler bunu normal olduğunu yazılımların %100 doğru okumadığını söyledi.
Dipnot: Bu değerleri fark ettikten sonra başka bir sebepten anakartı değiştirdim. Hem eski anakartla hem de yeni anakartla bu değerler hep aynı gözüktü. Sensörlerde bir sorun yok yani.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-23 195452.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-23 195452.png
    256,2 KB · Görüntüleme: 25
+12V değeri düşük geldi hocam. Mavi ekran gibi hatalar alıyor musun?
%5 ya da %10 sapmayla 11'lere kadar düşmesi normal ama 9,792 düşük. Sensör sapması olabilir bir daha test edebilirsin.
1748020646401.png

Normal test sonucunda bu şekilde 12 V'a yakın değerler çıkması gerekiyor. Dediğim gibi 11e kadar normal.

Farklı programlarla da test edebilirsin. Düşük voltaj bileşenlere zarar verebilir.
En garanti değeri biostan kontrol et değer hala düşükse garantisi devam ediyorsa garantiye gönder.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı