PSU Güç Yetersizliğinde Ne Olur?

• Konuyu başlatan Myooh
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 4.515

Myooh

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaslar benim 300W bir PSU'm var. Buna GTX 560 takacağım.
Fakat bir güç yetersizliginden şüpheleniyorum. Yetersiz olması durumunda ne olur?

Sistemim:
  • PSU: 300WATT
  • Islemci: Athlon X4 II 860K
  • Anakart: MSI A68HM-E33 V2
  • HDD: Seagate 500GB
  • RAM: 2X4GB
  • Ekran Kartı: ASUS GTX 560
  • 1X DVD ROM
  • 2X Fan

Son düzenleyen: Moderatör:
300W güç kaynağına 560 takarsanız güç kaynağı yetersiz kalacaktır. Bunun sonucunda yeniden başlatma ve ani kapanma gibi sorunlar yaşarsınız, uzun vadede bu bilgisayarınızdaki diğer bileşenlere zarar verir. Ayrıca GTX 560 çok ama çok eski bir kart, almanızı önermiyorum. Bütçenizi belirtin yardımcı olayım.

300W güç kaynağına 560 takarsanız güç kaynağı yetersiz kalacaktır. Bunun sonucunda yeniden başlatma ve ani kapanma gibi sorunlar yaşarsınız, uzun vadede bu bilgisayarınızdaki diğer bileşenlere zarar verir. Ayrıca GTX 560 çok ama çok eski bir kart, almanızı önermiyorum. Bütçenizi belirtin yardımcı olayım.
Kart elimde, MSI'ın sitesine girdiğimde hepsini hesapladığımda 285 W gösteriyor.
Buna cevabınız nedir?

Kart elimde, MSI'ın sitesine girdiğimde hepsini hesapladığımda 285 W gösteriyor.
Buna cevabınız nedir ?
[/QUOTE]
Yük altında GTX 560'ın ne kadar güç tüketeceğinden haberin varmı acaba? Yük altında değilken 285W, yük altındayken ne kadar olacağını sen düşün. Hiç oyun oynamayacam diyorsan tak kullan.

Yük altında GTX 560'ın ne kadar güç tüketeceğinden haberin varmı acaba? Yük altında değilken 285W, yük altındayken ne kadar olacağını sen düşün. Hiç oyun oynamayacam diyorsan tak kullan.[/QUOTE]
Peki, 400W yeterli olur mu?

Eğer kaliteli 300W ise takacağınız ekran kartı en fazla 100Watt enerji tüketmeli ve bu limit. Bir tanıdığımda Xeon E5430 (80W) ve PowerColor HD 5670 (Güç girişi var galiba 75W'dan fazla) 12v kanalından 216watt veren PSU'da sorunsuz Furmark testi çalıştırdım. GTX 560 için FSP 500W 80+ Power Supply bu güç kaynağı yeterli olacaktır.

Yük altında GTX 560'ın ne kadar güç tüketeceğinden haberin varmı acaba? Yük altında değilken 285W, yük altındayken ne kadar olacağını sen düşün. Hiç oyun oynamayacam diyorsan tak kullan.
Peki, 400W yeterli olur mu?[/QUOTE]
Peki, 400W yeterli olur mu?[/QUOTE]
Marka ve kaliteye bağlı. 12V kanalından kaç amper veriyor?
Edit: @Emir Öztürk ün verdiği güç kaynağını alırsan sorun çıkmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı