PSU ile R5 5600 güç bağlantıları uyumlu mu?

Vito Skaletta

Kilopat
Yer
Türkiye
Sistemimi yükseltmek için R5 5600 - RX 6700XT almayı düşünüyordum fakat sahip olduğum PSU almayı düşündüğüm GPU ile uyumlu olmadığını gördüm. Ekte paylaştığım resimden gördüğünüz gibi 6+2 pin var. PSU masrafı çıkarmadan sistemimi yükseltmek istiyorum eğer 8 pinli yeni kartlar çıkmayacaksa RX 6600 almaya çalışacağım zaten 1080p monitörüm var.
Şimdi sormak istediğim:
- Bundan sonra 8 pinli GPU'lar üretilmeye devam edecek mi?
- Sahip olduğum PSU ile R5 5600 güç bağlantıları uyumlu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam elinizdeki parçaları satıp 5600+6700 XT sistem almak daha hesaplı gelir tek tek parça yükseltmek konusunda kararlı misiniz?

Nasıl uyumlu değil? 8 pin değil ayrıca, 6+2 pin ile 8 pin bağlantısı yapabilirsiniz. Ayrıca 6700 XT'de 1x 8 pin ve 1x 6 pin güç bağlantısı var. Sizde de 2X 6+2 PCIe güç kablosu var.

6+2 pinle PSU'dan gelen 6 pini takarsınız olur, uyumlu.

İşlemci ile uyumlu mu diyorsunuz?

Hocam elinizdeki parçaları satıp 5600+6700 XT sistem almak daha hesaplı gelir tek tek parça yükseltmek konusunda kararlı misiniz?
Sıfır sistemler 50k civarında maalesef o nedenle şimdilik sadece CPU ve GPU yükseltmesi düşünüyorum.

Cahilliğimi bağışlayın mevcut PSU ile RX6700XT uyar mı diyorsunuz? Sapphire Pulse Radeon RX 6700 XT özelliklerine baktığımda 8+6 pin olduğu yazıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…