PSU Isınma Sorunu

egerafi

Kilopat
Daha fazla  
400W yaklaşık 8 senelik bir PSU var, resmini şöyle bırakayım;

373930

Bir hafta öncesi kasaya upgrade yaparak shappire HD 5500 1 GB olan ekran kartını OEM RX 460 2 GB olarak yükselttim MsiAfterBurner ile sıcaklıklarda hiç bir problem yok. Ancak ekran kartı kullanımı sürekli değişiyor bi %0 bi %70 bi %0 bi %90 gözüküyor. Genelde %0 ama FPS herhangi bir problem yok, neyse aldıktan 1-2 gün sonra şans eseri mikrofonum çıktı kasanın arkasına bağladığım için çıkan mikrofonu bağlarken PSU kısmından aşırı sıcaklık geldiğini fark ettim. PSU kasanın hemen üst tarafında ve oradan resmen sıcaklık üflüyor kasanın alt veya orta tarafında bir problem yok, oyunlarda herhangi bir takılma yaşamıyorum kasaya ekran kartı, CPU ve PSU fanı hariç bir fan takılı o da kasanın ortasında 8cmlik bir fan başka fan bağlama yuvası yok. Acaba fanı ordan söksem PSU'ya bakacak bir şekilde kasaya yapıştırsam faydası olur mu veya bu şekilde sıcaklık üflemesi normal mi? PSU boştayken herhangi bir sorun yok buz gibi ama oyuna girince 5dakika sonra sıcaklık üflemeye başlıyor bir süre sonra sıcaklık biraz da olsa azalıyor ama devam ediyor PSU sıcaklığına bakabileceğim bir program var mı ? Kalan parçaların sıcaklığı gayet normal.

Diğer sistem parçaları;

Anakart: Foxconn G41MXE
İşlemci: Xeon E5440
RAM: 2x2 4 GB DDR3 1333 MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı