PSU ısınmaya neden olur mu?

furkan başaran

Hectopat
Elimde RX 580 8 GB, i7 4790, 16 GB RAM, ASUS Z97P anakart olan bir sistemim var. Fakat ekran kartında anormal bir durum var fanlar ufak bir yük anında 3000RPM %100 oluyor CS GO'da sıcaklık 55'i geçmezdi artık 75 dereceye vuruyor sıcaklık. Ben her yolu denedim manuel olarak otomatik olarak vs. son olarak yeniden BIOS yazdım fakat sorun hala aynı devam ediyor son olarak güç kaynağından şüpheleniyorum bir arkadaşın daha başına gelmiş PSU dedi bana sorun bundan kaynaklı olabilir mi?

Not termal bakım geçen hafta yapıldı kullanılan macun Cooler Master mastergel Pro güzel bir şekilde uygulandı. Güç kaynağı Xigmatek X-Power 650W 80Plus

Dosya Ekleri

• IMG_20200503_192023.jpg
    514,4 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklığa etki eden faktörler:
-Kasanın hava akışı.
-PSU.
-Arka planda çalışan hizmetler.
-Yaz mevsimi.

Hocam bunun tek kolay yolu bir PSU bulup denemek bizde bilgi sahibi oluruz hem hiç PSU'dan kartın sapıttığına şahit olmadım ilk olur

Termal macunu doğru kalınlıkta uyguladığınıza emin misiniz?
PSU fanı havayı kasanın dışına atmalı kesinlikle PSU'dan çıkan hava kasa içine girmemeli ayrıca fanlardan en az biri içeriden havayı dışarı atmalı.

Evet eminim.
Yani geçen sene de R9 390 kullandım ama fanın bu kadar saçma bir şekilde dönmesi şaşırtıyor beni gerçekten oyun oynarken dikkatim dağlıyor ve bu fan hızında bile Mafia 3'de 75 derece.
Ve GPU Z programında VRM değeri böyle boşta kart.

Dosya Ekleri

• dsds.gif
    21,4 KB · Görüntüleme: 40
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…