PSU kabloları itince çalışmıyor

E Ilúvatar

Centipat
Eski bir hard diski taktım, ondan sonra bozuk olduğunu fark edince çıkardım. PSU'nun kablolarını geri kasanın içine iterken ufak bir ışık çıktı ve PC kapandı, sonra açmaya çalıştım, açılmadı.Powerı kapattım, biraz bekledim sonra tekrar açtığımda çalıştı. Ben de sorun giderildi diye tekrar kabloları ittim ama tekrardan aynı sorunlar ile karşılaştım. Şu an çalışıyor, bir sorun yok ama kabloları ittirdiğimde aynı şey oluyor. Bir çözümü var mıdır bunun?

Kablolarda herhangi bir kopukluk var mı? Muhtemelen kablo zarar gördü, garantisi varsa garantiye verebilirsiniz.

Bu arada @Yener K. hocam hoş geldiniz sefa getirdiniz.

Son düzenleme:
@Enes3078 bazen ziyaretçi olarak geliyorum. Eski arkadaşlara bakıyorum. Pek çoğunuz ilerlemiş. Arkadaşımız kablolara baksın. Zedelenme veya kablo ucu pinleri bir yere temas ediyor olabilir.

Kablonda kısa devre meydana gelmiş olabilir. Bu tarz işlemler yapılırken kesinlikle güç kaynağı kapalı duruma getirildiğinde yapılmalı.

Kablolarda herhangi bir kopukluk var mı? Muhtemelen kablo zarar gördü, garantisi varsa garantiye verebilirsiniz.

Bu arada @Yener K. hocam hoş geldiniz sefa getirdiniz.
garantisi yok kablolarda açıklıkta yok
Kablonda kısa devre meydana gelmiş olabilir. Bu tarz işlemler yapılırken kesinlikle güç kaynağı kapalı duruma getirildiğinde yapılmalı.
güç kaynağını kapattım zaten şuanlık bi sıkıntı yok ama ilerde olur mu diye merak ediyorum bide ekran kartımı değiştiricem rtx2070 ile ona bi zarar vermesin yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…