PSU Kapatıldığında Enerji Vermeye Devam Ediyor

Lastwar

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, yeni sistem topladım. Özellikler şöyle:
  • İntel İ5 6600 3.3 GHhz işlemci
  • Asus H170 Pro Gaming 2133 USB 3.1 anakart
  • Sapphire R9 390 8 GB 512 bit ekran kartı
  • Seagate Barracuda 1TB 7200 rpm harddisk
  • GSkill 8 GB 2400 MHz XMP RAM
  • Cooler Master HAF 912 Advanced 750 watt kasa

Windows 8.1 kurdum. Gayet güzel ve hızlı çalışıyor tüm Windows güncellemelerini yaptım. Bilgisayarı kapattığımda anakart üzerinde sistem açıkken yanıp sönen görsel led ışıklandırma yanıp sönmeye devam ediyor ve USB portlarında da enerji oluyor. Gaming klavye fare set ışıkları yanıyor. Güç kaynağının power tuşuna basıp off konuma aldığım halde ışıklar yanıp sönmeye devam ediyor. Prizden kabloyu çıkarttığımda ledler sönüyor. Bu bir arıza mı yoksa PSU belli bir miktar enerjiyi depolayıp anakartı beslemeye devam mı ediyor? PSU anakartı besliyorsa sebebi ne olabilir? PSU'nun ya da anakartın bir özelliği midir? Araştırdım bulamadım. PSU'nun butonunu off yaptığımda neden anakartın ledleri yanmaya devam ediyor olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios dan sistem kapatıldıgında enerji vermeye devam et diye bir secenek oldugunu biliyorum, tam yerinin bilmiyorum ama technopat bios rehberi vardı bir bak istersen.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı