PSU kendini korumaya aldı

Yusufdogan1212

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Bugün oyun oynarken elektrikler kesildi bilgisayar açıkken. Sonra elektrikler geldikten sonra açmayı denediğimde açılmadı. Bayağı bir denedim ama tık bile yok. Hani calistigina dair hiçbir şey yok. Sonra ben de aldığım kişiye sordum o da Power'in kendini korumaya aldığımı, statik elektriği boşaltıcagini söyledi. 1 saattir bekliyorum hala duzelmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba. Bugün oyun oynarken elektrikler kesildi bilgisayar açıkken. Sonra elektrikler geldikten sonra açmayı denediğimde açılmadı. Bayağı bir denedim ama tık bile yok. Hani calistigina dair hiçbir şey yok. Sonra ben de aldığım kişiye sordum o da Power'in kendini korumaya aldığımı, statik elektriği boşaltıcagini söyledi. 1 saattir bekliyorum hala duzelmedi.

Bilgisayarın fişini çek açma tuşuna 10-15sn basılı tut.

Ya tam modelini bilmiyorum ama asus
Bilgisayarı kapatın güvenlik açısından fişten çekin sonra anakartınızda attığım fotoğraftaki işaretlenmiş yerlere bakır gibi bir tel değdirerek tekrar deneyin.

asus anakart.png

Hocam tornavida olurmu
Hocam iletici bir tel olması lazım bir tarafını PWR kısmına diğer tarafını Ground kısmına değdirmeniz gerekiyor genelde şarj kabloları içinde falan bakır teller oluyor onlardan birini alabilirsin. Ayrıca bilgisayara dokunmadan önce demir veya toprak gibi bir yere bir süre dokunun kapı kolları gibi vücudunuzdaki statik elektirik anakarta zarar verebilir.

Hocam iletici bir tel olması lazım bir tarafını PWR kısmına diğer tarafını Ground kısmına değdirmeniz gerekiyor genelde şarj kabloları içinde falan bakır teller oluyor onlardan birini alabilirsin.
Abi ben bu işi beceremiycem heralde senide rahatsız ettiğim için özür dilerim

Hocam iletici bir tel olması lazım bir tarafını PWR kısmına diğer tarafını Ground kısmına değdirmeniz gerekiyor genelde şarj kabloları içinde falan bakır teller oluyor onlardan birini alabilirsin. Ayrıca bilgisayara dokunmadan önce demir veya toprak gibi bir yere bir süre dokunun kapı kolları gibi vücudunuzdaki statik elektirik anakarta zarar verebilir.
Hocam anakartin pilini çıkarıp bı sure beklesem duzelirmi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı