PSU konumuna ne yapılabilir?

sahinsahiner

Kilopat
Arkadaşlar merhaba. Yeni bir kasa aldım ama o kadar saçma yere PSU yeri yapmışlar ki PSU'nun bütün sıcaklığı işlemciye gidiyor. Kasa değişmeden önce ki eski kasada 4 fan vardı ve işlemci sıcaklığı örnek veriyorum Max 55-60 derece iken yeni kasada 7 adet fan var 70 dereceleri geçiyor bazen. Bunu da bu PSU'nun saçma konumuna bağlıyorum. Akıl verin, ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni bir kasa almak.

Fan sayısıyla alakası yok soğutmanın. Kasa modeli nedir? O güç kaynağından gelecek sıcaklık işlemciyi o kadar etkilemez.

Zoruma gider

Gamepower vertex.

Gamepower, şaşırtmadı. Hiçbir ürünü düzgün değil ki, gerek kalitesi olsun gerek düzeneği. En iyi fikir yeni kasa almak olacak sarı sitede zam gelmediyse 700₺ civarına temiz kasalar bulabilirsiniz.

Böyle bir kasadan böyle bir olay olması komik. Bende Gamepower kasa var fakat kötü değil değişiyor kasaya göre yenisini alın mecbur.

Sarı sitede zam gelmediyse 700₺ civarına temiz kasalar bulabilirsiniz.

Hocam ben kasa almak istiyorum da içinde en az 6 tane fan bulunan kasa önerebilir misiniz?

PSU yüksek derecelere çıkan bir birim değil her şeyden önce, kaldı ki PSU'nun ürettiği ısının işlemciye geçmesi çok çok zor bir ihtimal. Yani işlemcinin boştayken sahip olduğu ısıya PSU muhtemelen yük altında anca erişiyordur. İşlemcinizin ısısı kasadan bağımsız olarak mevsimle ilgili de olabilir. Malum bugünlerde hava çok sıcak.

En temel sorun bu gibi duruyor. Yani bu kasa hakkında bilgim yok ancak akvaryum kasa ve kalitesiz fan söz konusu.
fanları değiştirdim hocam. ayrıyeten kendim fan aldım taktım.

kasaların değişimi arasında 2 gün var

şu arkada işaretlediğim metal kısma elimi değemedim sıcaklıktan normal mi peki?

Dosya Ekleri

• IMG_8248.jpeg
    197,5 KB · Görüntüleme: 30
fanları değiştirdim hocam. ayrıyeten kendim fan aldım taktım.

kasaların değişimi arasında 2 gün var

şu arkada işaretlediğim metal kısma elimi değemedim sıcaklıktan normal mi peki?
O normal, işlemcinin ısısı oradaki metalde birikir. PSU kutusuna dokunursanız onun o kadar sıcak olmadığını, ısının işlemcinin bizzat kendisinden kaynaklandığını anlarsınız zaten.

PSU'nun bu şekilde işlemcinin tam arkasına konumlandırıldığı çok kaliteli kasalar var. PSU kutusu ile işlemcinin arkasındaki metal destek birbirine temas etmediği sürece bir ısı alış-verişi olması çok zor. Kaldı ki böyle bir alış-veriş başlarsa arada bir termal macun veya ısı iletimi sağlayacak herhangi bir ara malzeme olmadığı için ısı iletimi çok yavaş olur ve buna ek olarak burada daha çok ısınan birim işlemci olduğu için kârlı çıkan da kendi ısısını PSU'ya aktaran işlemci olur.

Yine de ben bu işin duayeni değilim sonuçta, istersen bilgisayarı açıp CPU-Z testi gibi bir şey yap 3-5 dakika kadar ve ısı ile fan hızını vs. not al. Sonra PSU'yu olduğu yerden söküp bilgisayarın dışına bırak, aynı testi yine yapıp değerleri yine not al. Eğer 2. testte daha az ısınıyorsa evet PSU kaynaklı olma ihtimali yüksek.

Bir de görselden görebildiğim kadarıyla PSU'yu biraz daha aşağıya alabilirmişsin gibi bir boşluk var, vidaları aşağıdaki havalandırma kısmına takabilirsen yine biraz daha rahatlayabilir gibi içerisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…