PSU Performansı etkiler mi?

Merhabalar, I5 8400, RX 580'li bir sistem sahibiyim. PSU'm 500W. İnternetteki testlere göre daha düşük performans alıyorum. PSU'ları benimkinden yüksek oluyor.
800W PSU almayı düşünüyorum. Performansı etkiler mi?

Kötü ve yetersiz bir PSU varsa performans düşer fakat PSU gücü sisteme yeter de artar diyorsanız ve kaliteliyse performansınız stabil olur.

500W yetiyorsa değiştirmeyin boşuna. Bununla bir alakası yok. Sorununuz başka sizin. Yeni konu açın isterseniz bu sorunla ilgili. Bilen arkadaşlar yardımcı olur.

Sisteminizi etkilemez. PSU'nun tek amacı parçaların istediği değerleri sağlıklı bir şekilde vermektir. Eğer değerler sağlıklı veriliyorsa etkilemez.

Hocam, yetersiz güç gelirse kapanır veya reset atabilir. Böyle bir durum olduğunu düşünmüyorum. Daha güçlü bir PSU ile daha rahat OC yapabilirsiniz. Bu performansı etkiler.

Etkilemez hocam alakası çok az var.
Dandik bir PSU sahibiyseniz problem çıkartıp dolaylı yoldan performansınızı düşürür.

Ancak kaliteli bir PSU kullanırsanız performans farkı olmaz.
Kötü ve yetersiz bir PSU varsa performans düşer fakat PSU gücü sisteme yeter de artar diyorsanız ve kaliteliyse performansınız stabil olur.
500W yetiyorsa değiştirmeyin boşuna. Bununla bir alakası yok. Sorununuz başka sizin. Yeni konu açın isterseniz bu sorunla ilgili. Bilen arkadaşlar yardımcı olur.
Sisteminizi etkilemez. PSU'nun tek amacı parçaların istediği değerleri sağlıklı bir şekilde vermektir. Eğer değerler sağlıklı veriliyorsa etkilemez.
RX 580 için TDP değeri 185W yazıyor. Benimkinde Radeon Ayarları'ndan baktığımda RDR 2'de bile 130W'ı geçmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…