PSU şalterini kapatma

PC kapatsam bile USB'ler çalıştığı için kapatıyorum şalteri ben. Bence kapatmak daha sağlıklı.
BIOS ayarlarına girip, ErP ayarınızı ''enable'' yaparsanız, kapattıktan sonra çalışmaz. Bu sayede şartel ile uğraşmak zorunda kalmazsınız.
Merhaba arkadaşlar, PC'yi kapattıktan sonra arkadaki şalteri kapatmanın etkisi olur mu?
Direkt elektrik bağlantısını kesmenizi öneririm, şalter kapatmaya çok sıcak bakmıyorum. Şalter, benim için emniyet sibobu.

BIOS ayarlarına girip, ErP ayarınızı ''enable'' yaparsanız, kapattıktan sonra çalışmaz. Bu sayede şartel ile uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Direkt elektrik bağlantısını kesmenizi öneririm, şalter kapatmaya çok sıcak bakmıyorum. Şalter, benim için emniyet sibobu.
Öyle bir ayar var ise açarım ben. RGB'i bağlarım en azından USB'e.

Öyle bir ayar var ise açarım ben. RGB'i bağlarım en azından USB'e.
Arkadaşın anakartı ve benim anakartım aynı. Gigabyte B450M S2H modelinde mevcut kısacası. Diğer modellerde de muhtemelen vardır, S2H sonuçta üst segment bir anakart değil. Siz, enerji alabilmesini istiyorsanız tam tersini yani ''disable'' yapacaksınız. 🥳

Arkadaşın anakartı ve benim anakartım aynı. Gigabyte B450M S2H modelinde mevcut kısacası. Diğer modellerde de muhtemelen vardır, S2H sonuçta üst segment bir anakart değil. Siz, enerji alabilmesini istiyorsanız tam tersini yani ''disable'' yapacaksınız. 🥳
Disable idi, Enable yaptım açılmadı. Disable yaptım açılmadı. Neyse, çok da önemli değil. :D

Evet dediğinizi kapatınca bilgisayarı kapatınca USB pasif duruma geçti. Çok teşekkür ederim 🥰
Disable idi, Enable yaptım açılmadı. Disable yaptım açılmadı. Neyse, çok da önemli değil. :D
Ayarı değiştirdikten sonra f10 yapıp kaydettiniz mi?

Merhaba arkadaşlar, şimdi PC'yi kapattıktan sonra arkadaki şalteri kapatmanın etkisi olur mu?
benimde şartelim kapanmıyor daire olan yere bastırıyorum düz çizgi olan yere kendini geri atıyor tuş bilgisayarım heralde bu yüzden 5 gündür açık kabloları söktüm en az 8 saat tir ama açtım 5 gündür açık yazıyodu halen bunu sebebi nedir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı