PSU sigortayı attırdı

BayTesla

Hectopat
Güç kaynağı modeli ATX-400wb&p4. bilgisayarı çalıştırdıktan en fazla 2 saat sonra, sigorta kendini tamamen kapatıyor ve 4-5 saat sonra sigorta kendini yeniden açıyor, ya da kendini 1 saniyeliğine kapatıp direkt açıyor. Bu sorun sigortadan mı yoksa PSU'dan mı kaynaklı?

(Siemens B25) sigorta adı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sigorta hassas olabilir, ya da PSU sıkıntılı.

PSU kaynaklı gözüküyor. İçten kısa devre yapıyor olabilir. Sadece PSU sigorta attırıyorsa durum bunu gösteriyor. Kısa devre olmasa zaten 25A sigorta kolay kolay atmaz.

Sigortanın temel işlevi, devreden belli bir değerin üzerinde akım geçişi olduğunda elektrik tesisatını devredışı bırakarak güvenliği sağlamaktır. Yani sorun büyük ihtimalle PSU'dan kaynaklı. Diğer bileşenlerdeki arızaların sigortayı attıracağını sanmıyorum. PSU'nun kendi sigortasını attırdı.

Bana tavsiye edebileceğiniz bir PSU var mı 700TL civarı?

Kaç Watt gerekli? Sistem bileşenleri nedir?

En mantıklısı bilgisayarını evin farklı odaların da yani, farklı bir hattan gelen prizler de denemelisin. Bu durum da arıza PSU da mı yoksa sigorta da mı anlarsın? Aynı sigorta değil de farklı bir sigorta atarsa farklı bir hattan denemiş olduğun anlaşılır ve bu defa bilgisayar da hatayı arayabiliriz. Emin olmak her zaman için daha iyidir. bu şekil de denemeni tavsiye ederim. 30TL ile de kurtulabilirsin 700 TL ile de

400W anakart: A320M-A Pro işlemci: AMD Ryzen 3 2200G RAM: 8 GB bu sistemde bir hard disk ve bir SSD var. Bu arada 400W bu sistem için yeterli mi?

Yeterli olacaktır. Aerocool'un VX Plus 400W modelini de alabilirsiniz.

Evdeki prizlerde denedim ama sonuç aynı bir ara salonun prizine takmıştım PSU'dan koku gelmişti bilgisayarı kapatmak zorunda kalmıştım az kalsın PSU yanıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…