PSU tuşundan kıvılcım fışkırdı

elroNNd

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Inno3D RTX 3060 12GB, Ryzen 5 5600, Asus PRIME B550M-A Wi-Fi II Anakart, Crucial Ballistix 2x8 GB 3200 MHz DDR4 Cl16 RAM
Meslek
Öğrenci
Sorunum başlıktaki gibi. Bu sabah akım korumalı prizimi açtım, peşine bilgisayarın PSU'sunu açtım ve PSU tuşunun kenarından çapraz bir şekilde kıvılcım fışkırdı. Peşine PSU'yu tekrar kapatıp 10 saniyeye yakın bekleyip açtım bu sefer sorun çıkmadan açıldı. Bu son zamanlarda ikinci kez oluyor galiba şu an bilgisayarı açtım sorunsuz kullanıyorum fakat korkmuyor da değilim. PSU'm GameGaraj GP650 yani darkFlash PSU'su. Yakında kardeşime bilgisayar alınacak ve o arada ben de PSU sıkıştırırım araya diyorum.

Bunu düşündüm fakat en azından 10-15 gün sorun çıkarır mı sizce PSU ne dersiniz? Ona göre hiç kullanmayacağım bilgisayarı korkmuyor değilim çünkü

Tam sistemim ise şöyle;
INNO3D 3060 12 GB,
Ryzen 5 5600,
16 GB 3200 MHz RAM,
ASUS Prime B550M-A Wi-Fi II anakart.

Diğer parçalarınızı güvende tutmak istiyorsanız acilen PSU'dan kurtulun. Attığınız PSU'yu arkadaşıma aldım sanırım 2 yılı devirdi halen bir sorun görmedik.

Diğer parçalarınızı güvende tutmak istiyorsanız acilen PSU'dan kurtulun.
Yakın zamanda (yaklaşık 10 gün sonra falan alırız muhtemelen) kurtulacağım fakat o zamana kadar kullanmasam çok bir şey kaybetmem diye düşünüyorum. Ayrıca daha önce hiç PSU söküp takmadım kasam da biraz dar bir kasa, bilgisayarcıya götürmemi mi tavsiye edersiniz yoksa kendim evde söküp takabilir miyim?

PSU değiştirmek zor değil. Sökmeden önce ne nereye takılıyor diye kasanın içini telefon ile çekerseniz daha da basit olur.

CPU Power kablosunu sol üstte olur genelde onu rahat çıkarabiliyorsanız gerisi zaten çocuk oyuncağı bence gerek yok. Belli başlı 3 kablo var yaparsın.

Takıp çıkarması zor değil , bazı kasalarda PSU'nun oturması için bazı soketler oluyor ona bastıktan sonra rahatca çıkarabilirsin. Bence zor bir işlem değil , 2 yıl önce , henüz bu işlerden iç anlamazken anlattığım soket olduğunu bilmeden PSU'ya tornavida ile vurarak kırmıştım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…