PSU üst fanı nereye bakmalı?

Yiğit Ksp

Hectopat
Daha fazla  
Kasada 8 fan yeri var, havayı önden 3 fan alıyor, yukarıdan 2 egzozdan 1 tane fan dışarı atıyor. Ayrıyeten PSU'nun üstünde delikli yer var. Üstüne 2 fan koydum. Bakış yönleri hangi yöne olmalı?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    123,1 KB · Görüntüleme: 66
Kasanın içine doğru hava üflemeliler. Yani ekran kartına doğru. Kasa altı fanları genelde Intake olarak kullanılmakta.

Ama bu kasada çok gerekli olacağını sanmıyorum. Kasanın kapağı açık şekilde yandan genel bir fotoğrafını atar mısınız?

Öndeki fanlar arctic p12 egzoz ve üstteki fanlar stock olarak pcyi ilk aldığımda gelmişti, ayriyetten gameforcedan aldığım 3 tane fan var 2 sini kasanın bi yerine sıkıştırmak istiyorum eğer hava akışını bozacaksa koymaya gerek duymam boşta durmasınlar diye de psunun üstüne koymak istedim

Dosya Ekleri

• image.jpg
    135,7 KB · Görüntüleme: 50
Hocam kasanız aslında alta fan koymaya çok uygun değil. Neden derseniz, alta fan koyulan kasaların alt kısımlarında o fanlar için ekstra hava alacağı mesh bir yapı oluyor. Sizde ise alt kısım direkt kapalı PSU'nun olduğu kabine bakıyor. Yani çok da etkili hava alıp kasaya fazla katkıda bulunmayacaktır. Ekran kartının fanlarının performansını azaltır diye düşünüyorum. Eğer yeni aldığınız fanlar kasayla birlikte gelenlerden daha performanslıysa yani RPM ve CFM değerleri daha yüksekse eskileri çıkarıp bu yeni aldıklarınızı takın. Ama ön fanlar gayet güzel bir tercih olmuş.

Evet öndeki üçlü aslında gameforce üçlüsüydü, p12 pwmlerle değiştirdim,söylediğinize göre pekte gerek yok o gameforce üçlüsüne, çöp olabilirler artık

Onları yedekte tutun hocam. Neden derseniz kasaların yanında gelen fanlar her an bobin zırıltısı, sesli çalışma ve benzeri arızalar yaşayabiliyorlar. Yedekte tutmanızda fayda var yani.

Onları yedekte tutun hocam. Neden derseniz kasaların yanında gelen fanlar her an bobin zırıltısı, sesli çalışma ve benzeri arızalar yaşayabiliyorlar. Yedekte tutmanızda fayda var yani.
Veya kasayı değiştirip 3 fanı kasa içine dıkıştırmak da olur sanki

Kasamın önünde ki 3 tane Artics fandan sadece ortadakini çalıştırıp test yaptım, sıcaklık 1 derece fark etti yani bu kadar fana gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…