PSU ve anakart değişimi sonrası bilgisayar açılmıyor

megu

Kilopat
Merhaba, sistemimde PSU ve anakart değişikliği yaptım. Gerekli girişleri taktığımı düşünüyorum. İyice kontrol ederek taktım hepsini. Bilgisayarı açıp 10 dakikalığına kullandım. Daha sonrasında ise bir anda kapandı ve şu anda hiçbir şekilde açılmıyor. PSU'nun güç düğmesini açtığımda RAM'lerin ışıkları yanıyor aynı şekilde bilgisayarı açmaya çalıştığımda fan bir saniyeline dönüyor ve duruyor. Sizce bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

Sistem.
A320'den B550'ye gectim.
500W PSU'dan 650W'a gectim.
32 GB RAM.
RTX 4070.
Ryzen 5 5600.

Merhaba, sistemimde PSU ve anakart değişikliği yaptım. Gerekli girişleri taktığımı düşünüyorum. İyice kontrol ederek taktım hepsini. Bilgisayarı açıp 10 dakikalığına kullandım. Daha sonrasında ise bir anda kapandı ve şu anda hiçbir şekilde açılmıyor. PSU'nun güç düğmesini açtığımda RAM'lerin ışıkları yanıyor aynı şekilde bilgisayarı açmaya çalıştığımda fan bir saniyeline dönüyor ve duruyor. Sizce bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

Sistem.
A320'den B550'ye gectim.
500W PSU'dan 650W'a gectim.
32 GB RAM.
RTX 4070.
Ryzen 5 5600.

CMOS pilini çıkartıp geri takmayı deneyin bir de RAM modüllerini tek tek deneyin. Harici bir durumda ise PSU'nun arızalı olduğunu düşünebiliriz veya kablolamada bir sıkıntı olduğunu.

CMOS pilini çıkartıp geri takmayı deneyin bir de RAM modüllerini tek tek deneyin. Harici bir durumda ise PSU'nun arızalı olduğunu düşünebiliriz veya kablolamada bir sıkıntı olduğunu.
CMOS pilini çıkarıp geri taktım ve ram'lerin yerini değiştirdim ama bir değişiklik olmadı. PSU'nun arızalı olma ihtimali yüksek gibi.

Son düzenleme:
Eski PSU'yu takmayı deneyeceğim. Dediğiniz işlem riskli geldi

Eski PSU'yu taktım ve fanlar dönüyor çalıştı sanır

PSUnuz arızalı o zaman. Garantisi varsa kesinlikle gönderin.Görüntü geliyor değil mi bu arada?
Hocam eski PSU'yu tamamen takınca aynı sorun tekrar yaşandı. PSU'da bir sıkıntı yok. Ben başka bir yerde yanlışlık yaptim sanırım.

Windows kurulu diskiniz dışındaki SATA kablolarını sökün. Sadece Windows diski takılı olsun.
24pin anakart ve 8pin işlemci kablonuzu takın.
PC'yi başlatmayı deneyin.

Sonradan taktığınız bir kablo kısa devre yapıyor olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı