PSU ve kabloda kahverengi izler var

wlobal garming

Decapat
Bugün bir sorundan dolayı PC'nin içini açmam gerekti, Power kablosunu sökerken normalden daha zor söküldü sanki sıkışmış gibiydi. İşimi hallettim denemek için takıp çalıştırdığımda her şey normal gibiydi. Her şeyi toplayıp kabloyu tekrar taktığımda elektrik çıtırtı sesi oldu birkaç saniye boyunca. PSU Switch'i kapalıydı bu arada. Baktığımda 3 pinli girişin hem PSU'da girdiği çubukta hem de kablonun aynı girişinde kahverengi (yanık, oksitlenme artık adını bilmiyorum maalesef) izler vardı. PC'yi çalıştırıp normal kullanmaya devam etmeli miyim? Çünkü büyük ihtimalle önceden de vardı ilk kabloyu çekerken zor çıkmasının bundan olduğunu düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@wlobal garming yanık varsa kullanmayın hocam. Bir şekilde değiştirin. Ve mümkünse görsel paylaşın.

Benimkilerin yanığı aynı sorunu yaşayanlara göre çok ufak ama yanık yanıktır sonuçta. İyi ki erken fark etmişim de erimemiş. Bu neden olur acaba bilginiz var mı? Çünkü arada sırada kabloları soküp takan biri olduğum için kısa süredir böyle olduğuna eminim. Kullandığım üçlü priz eski falan ondan olabilir mi? Çalışma konusunda sıkıntı yok ama uzun yıllardır kullandığımızı biliyorum.

PSU model ZM500-LE
Power kablosunun üstünde de 10a 250v~ yazıyor bu arada.

Fotoğraf paylaşamıyorum nedense yüklenilen dosya boyutu nedeniyle sunucu tarafından işlenilemiyor hatası veriyor.

Resmi 1 MB'a küçültüp paylaşın.

Teşekkür ederim link paylaşıp işimi kolaylaştırdığınız için

Dosya Ekleri

• IMG_20241124_143702.jpg
    105 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20241124_143833.jpg
    174,9 KB · Görüntüleme: 19
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…