PSU verimliliği nasıl test edilir?

Free5255

Centipat
PSU'yu test edebileceğim program var mı acaba ekran kartımda olan problemin PSU'dan kaynaklandığını düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağı (PSU) testini bir multimetre yada bu iş için üretilmiş test cihazlarıyla yapmanız mümkün. Bunlara alternatif olarak ev imkanlarıyla hızlıca test etmek istiyorsanız bir yöntem daha var, ataç kullanarak test :)

Ana kartına PSU nuzdan gelen 20+4 pinli soketi çıkarın. Kabloların arasından YEŞİL kabloyu ve herhangi bir SİYAH kablonun girişini tespit edin. Atacınızın uçlarını bu girişlere takın. Ataç takılı olduğu sürece PSU nuz çalışacaktır. Çalıştığını PSU ya doğrudan bağlı fanlar veya HDD lerin seslerinden tespit edebilirsin.

Güç kaynağı (PSU) testini bir multimetre yada bu iş için üretilmiş test cihazlarıyla yapmanız mümkün. Bunlara alternatif olarak ev imkanlarıyla hızlıca test etmek istiyorsanız bir yöntem daha var, ataç kullanarak test :)

Ana kartına PSU nuzdan gelen 20+4 pinli soketi çıkarın. Kabloların arasından YEŞİL kabloyu ve herhangi bir SİYAH kablonun girişini tespit edin. Atacınızın uçlarını bu girişlere takın. Ataç takılı olduğu sürece PSU nuz çalışacaktır. Çalıştığını PSU ya doğrudan bağlı fanlar veya HDD lerin seslerinden tespit edebilirsin.
bi değişik ses var ama çözemedim hava cıkış fanından geliyor galiba

benim psu kasanın alt tarafında üstü kapalı bir bölümde kablolama icin yapmışlar sanırım vidalarıda değişik cıkarmayı denedim olmadı
psu nuzun kasanın altında olduğunu tahmin ettim yarın sabah en yakın pc tamircisine götürmenizi tavsiye ederim çıplak elle anakarta temas etmedin değil mi ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı