PSU voltaj değerleri ne kadar düşebilir?

Makaleler
4
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Research&Development Engineer
Sorum şu ki bir güç kaynağının 3.3V, 5V ve 12 volt çıkışları yük altında ne kadar düşebilir? Kullandığım PSU'nun bozuk olduğunu düşünüyorum, alalı 5 seneden fazla oluyor. AIDA64 programı ile yük altında voltaj değerlerini kontrol ediyorum ve 12V çıkışının 10.4 volta kadar düştüğünü gözlemleyebiliyorum. Sizce PSU ömrünü doldurmuş mudur?

Overclock alanında tecrübeli birisi voltaj değerlerini yorumlayabilir mi? Sıcaklıkları önemsemeyin, fan konumu hatalı olduğu için şimdilik böyle.

Son düzenleme:
Reset mi siyah ekran mi? Sistem tamamen kapandı mi yoksa ekran gitti kasa çalışmaya devam mi etti? Gerci sizin önceliğimiz kaliteli bir PSU almak olsun.

Kapandı tamamen, sonra anlık olarak açmaya çalıştı sistemi ışıklar yandı ama açılmadı tabii; yarım saniyelik olay. PSU fişini çekip tekrar takınca açıldı sistem, PSU kendini kısadevre korumasına aldı muhtamelen.
Ama şu var ki normalde sistem bu kadar yüke hiç girmiyor ki?

Sistem özelliklerini bilmiyorum ama sisteminde göre kaliteli bir PSU alin. High Power, Zalman, ASUS, Gigabyte, Corsair, Cooler Master, SilverStone, Be Quiet gibi markalara bakin.

Yardımlarınız için minnettarım. Corsair VS650 kullanıyorum. Sanırım böyle gittiği kadar kullanacağım. Yolda bırakırsa bir gün yenisini alırım zaten eski sistem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…