PSU yandıktan sonra parçaların sağlamlığını nasıl test edebilirim?

punraiser

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, yaklaşık bir hafta önce sistemimdeki PSU kendi kendine kısa devre olarak(heatsink ile direnç birbirine temas etmiş ve muhtemelen aşırı akım çekmiş) işlevini yitirdi, elektrik mühendisliği öğrencisi ve konuya meraklı biri olarak açıp içini baktığımda böyle olduğunu fark ettim. Sistem içindeki diğer parçaların sağlam olup olmadığını nasıl test edebilirim, nelere zarar gelmiş olabilir?

Başka bir PSU ile test edebilirsin.

Bugün siparişini verdim, Corsair CX650F aldım. Bayağı araştırma yaptım hem modüler hem de Corsair olmasından ötürü tercih ettim, sizce nasıl?

SATA depolama birimleri sağlamsa büyük ihtimalle kalanlar da sağlamdır. Yeni ve sağlam PSU montajlamadan anlamanın yolu yok gibi.

SATA birimleri deneyeceğim, sistemi de yeni PSU'yla test edeceğim. Teşekkürler.

Corsair muhteşem bir marka. Corsair CX serisi LTT PSU Tierlistinde B alan bir PSU ve iyi bir modeldir. Benim 7 senelik CX650M PSU mda SATA Power kablosunu kaybetmiştim, müşteri hizmetlerine email attığımda bana adresimi verdikten 3 Gün sonra 2 tane SATA Power kablosunu ücretsiz yollamışlardi, PSU aldığınız zaman böyle bilindik markalardan alinki hem başınıza bir patlama gelmesin, geldiği zamanda üstlenecek birileri olsun.

Ben de öyle bildiğim için güvenmiştim fakat birkaç saçma sapan yorum gördüm biraz endişelendim. Yorumunuz için teşekkürler iyi geceler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…